بسیاری از کسب و کار ها هر ساله با توجه به اظهارنامه ای که برای اداره مالیات ارسال می کنند میزان معینی از درآمد خود را به عنوان مالیات پرداخت می کنند. در این میان برخی کسب و کارها معاف از مالیات می شوند که به اختصار آنها را معافیت مالیاتی مینامیم. معافیت مالی برای افرادی که میزان درآمد آنها از مبلغ خاصی بیشتر باشد امکان معافیت برای همه مشاغل با توجه به داشتن شرایط خاص که میزان مشخص درآمد خاص است، وجود دارد. زمانی که افراد اظهارنامه مالی خود را پر می کنند میزان دقیق درآمد و هزینه ها را اعلام می کنند.
در موارد بسیاری محاسبه مالیات و این که چگونه از مواردی چون معافیت مالیاتی استفاده شود برای صاحبان کسب و کار مشکلات و یا دغدغههایی ایجاد میشود. در بعضی از کسب و کارها چون مالیات وجه قابل توجهی هم به حساب میآید تلاش برای بهرهمندی از معافیت مالیاتی بسیار اهمیت خواهد داشت. در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
اظهارنامه مالی
اظهار نامه مالی سالی یکبار برای اداره مالیات ارسال میشود. اظهارنامه برای همه مشاغل وجود دارد و صاحبان مشاغل و مستغلات می توانند با ارائه آن اعلام هزینه و دارایی کنند. اداره مالیات هم طبق اظهارنامه میزان مالیات پرداختی را مشخص می کند. اظهارنامه مالی به صورت دقیق پر می شود و اگر اشتباهی در آن وجود داشته باشد ممکن است شخص با مسئولیت های بیشتری موجه شود.
معافیت مالی
معافیت مالی در اصطلاح به معنی اخذ مالیات کمتر، اخذ مالیات از بخش خاصی، رهایی کامل از پرداخت مالیات است. معافیت مالی سالیانه انجام می شود و شخص برای یک سال از پرداخت مالیات معاف می شود. معافیت مالی که به بخشی از درآمد تعلق می گیرد به این صورت است که میزان کل درآمد به هزینه سنجیده می شود و در مواقعی خاص بخشی از درآمد مشمول پرداخت مالیات می شود.
معافیت مالی سازمان
سازمان هایی از قبیل بهزیستی و موسسه های خیریه که بیشترین درآمد آنها صرف امور خیریه و حل مشکلات اجتماعی و فردی می شود از پرداخت مالیات معاف می شوند. از دیگر موسساتی که از پرداخت مالیات معاف هستند می تواند به موسسه های چند منظوره با اهداف غیر تجاری اشاره کرد. این گونه موسسات کارهایی از قبیل نشر و انتشار فرهنگ اسلامی انجام می دهند و درآمد آنها ناچیز و صرف اجرای امور خیر و اصلاح اجتماعی می شود. معافیت مالی سازمان در واقع به نحوه رفتار سازمان مرتبط می شود.
انواع معافیت مالی
معافیت های مالی انواع مختلفی دارد از جمله می توان به معافیت کشاورزی، معافیت های حقوقی، معافیت فعالیت حقوقی، معافیت فعالیت های فرهنگی، معافیت فعالیت صادرات و معافیت های تولیدات و مواد معدنی و گردشگری اشاره کرد. معافیت کشاورزی اعم از دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و پرورش قارچ و باغات و اشجار از مالیات معاف هستند. در فعالیت های حقوقی پنجاه درصد حقوق کارکنان در مشاغل کمتر توسعه یافته بخشیده خواهد شد. صد در صد صادرات غیر نفتی مشمول مالیات با نرخ صفر شده و در نهایت فعالیت های فرهنگی و گردشگری در مناطق کمتر توسعه یافته شامل مالیات صفر به مدت پنج الی ده سال می شود.
بنابراین در بسیاری از مشاغل موارد قانونی معافیت مالیاتی وجود دارد و بر اساس توضیحاتی که دادیم صاحبان مشاغل میتوانند از آن بهرهمند شوند و این موضوع نیازمند اولا تسلط بر قانون مالیات و دیگر ارزیابی درآمدها و مستند سازی آن است که کارشناسان متخصصان ما آن را به نحو مطلوبی آماده خواهند کرد. در صورت نیاز به راهنمایی یا انجام امور کارشناسی جهت بهرهمندی از معافیت مالیاتی میتوانید با ما تماس حاصل نمائید.
مدیر عامل محترم
سلام علیکم
احتراماً ، با عنایت به ماده دوم آیین نامه اجرایی جزء «ب» بند (78) قانون بودجه سال 1390 کل کشور که اشاره به معافیت مالیاتی ناشی از تجدید ارزیابی دارائیها و افزایش سرمایه بنگاههای اقتصادی دارد .در این راستا آماده ارائه خدمات مرتبط با موضوع مذکور را با شرایط ویژه به شرح ذیل اعلام میداریم .
خدمات ارزیابی (ارزیابی دارائیها ، املاک ، دفاتر، کارخانجات) به صورت پکیج انجام تمام مراحل توسط کارشناسان رسمی دادگستری در کلیه استانها جهت :
- افزایش سرمایه و امور ثبتی مرتبط با ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی یا ادارات ثبت اسناد و املاک
- گشایش اعتبارات اسنادی در بازرگانی و تجارت بین المللی ، واردات و صادرات ، ترهین ، وثیقه املاک، متقاضیان نمایندگی فروش شرکت ها.
- سرمایه گذاری بین المللی یا مهاجرت ویژه سفارتخانه های کانادا ، استرالیا و آمریکا ... به زبان انگلیسی
سید مهرداد جوادی
کارشناس رسمی دادگستری
ماده دوم آیین نامه اجرایی جزء «ب» بند (78) قانون بودجه سال 1390 کل کشور
بنگاههای اقتصادی که از ابتدای سال 1385 تا پایان سال 1389 اقدام به تجدید ارزیابی داراییهای خود ننموده اند، در صورتی که با رعایت مقررات قانونی و مفاد این آیین نامه، داراییهای خود را در سال 1390 تجدید ارزیابی نموده و مازاد حاصل از آن را به حساب سرمایه منظور نمایند، از شمول مالیات در سال 1390 معاف خواهند بود.
سایت:
کارشناس رسمی دادگستری - Official Expert of Justice