کارشناس رسمی دادگستری

دیدگاه کارشناس رسمی دادگستری رشته تجهیزات پزشکی در خصوص خرابی های دستگاه های آزمایشگاهی

تجهیزات پزشکی شامل همه دستگاه های مورد نیاز برای سلامت و درمان بیماران می باشد. و نقش بسیار مهمی در این امر دارند.به طوری که سهم عمده هزینه های بیمارستان ها به این دستگاها اختصاص می یابد.که وظیفه بررسی های آنها بر عهده کارشناس رسمی دادگستری رشته تجهیزات پزشکی می باشد.

این کارشناسان برای بررسی تجهیزات پزشکی باید وضعیت انبار طبی مراکز , وضعیت ایمنی الکتریکی کلیه مراکز , وضعیت تجهیزات پزشکی بخش های مختلف , تجهیزات بیمارستان ها و تجهیزات پزشکی را از ابتدا مورد ارزیابی قرار دهند.

داشتن تجهيزات پزشكي با تعداد كافي، كيفيت مناسب و پرسنل كارآزموده براي كار با دستگاهها، بسیار ضروری می باشد و از خرابی احتمالی دستگاه ها جلوگیری می کند .

تجهیزات پزشکی شامل هرگونه کالا , وسایل , ابزار , ماشین آلات , مواد , معرف ها , کالیبراتورهای آزمایشگاهی و ... می باشد که برای تشخیص , درمان , پیشگیری و یا کاهش بیماری به کار می رود.

سرویس و نگه داری دستگاه ها باید توسط پرسنل مجرب انجام شود تا بتوانند خرابی کلی و جزیی دستگاه را تشخیص دهند و درصدد رفع آنها برآیند. کارشناس دادگستری رشته تجهیزات پزشکی , بررسی تمام وسایل و ابزار آلات پزشکی را از نظر صحت و سلامت بر عهده دارد.

طبق نظر کارشناس تجهیزات پزشکی تعداد پرسنل فنی برای بررسی دستگاه ها باید به تعداد دستگاه های تحت پوشش و تکنولوژی به کار رفته در دستگاه ها و توزیع و پراکندگی جغرافیایی دستگاه ها و میزان نیاز به سرویس و تعمیرات دستگاه ها باشد.

بر طبق بررسی های اخیر  توسط کارشناس دادگستری رشته تجهیزات پزشکی , تجهیزات آزمایشگاهی در برخی بیمارستان ها نیاز به نگهداری بهتری دارند..

نتیجه این است که , لزوم کسب آگاهی بیشتر برای کاربران تجهیزات پزشکی و سرپرستان بخش های بالینی بیمارستان ها از معیار های مربوطه و روش های ارزشیابی آنها می باشد.