اختلافات بسیاری در محاکم قانونی در زمینه پارگی بکارت وجود دارد. گاها افرادی مجبور به پرداخت مهرالمثل میشوند و یا حتی اتهاماتی در خصوص تجاوز و غیره صورت میگیرد. اثبات و یا رد هر یک از این ادعاها باید با تشخیص پزشکی قانونی، کارشناس مامایی و همچنین در مواردی کارشناسان پزشکی صورت گیرد. در این یادداشت به بررسی علائم این پارگی و همچنین توضیحاتی در خصوص آن خواهیم پرداخت.
در تشخیص پارگی بکارت؛ در ابتدا باید دانست که بکارت در درگاه واژن زن قرار دارد و یک بافت نازک و مخاطی است. در پرده بکارت سوراخی وجود دارد که خون ریزی دوران قاعدگی از طریق آن انجام می شود و اگر پرده بکارت باز شود دیگر به حالت اولیه خود باز نمیگردد.
چندین علامت برای تشخیص پارگی بکارت وجود دارد. یکی از این علائم زمانی است که پرده بکارت حالت ارتجاعی داشته باشد. در این مورد پرده بکارت بعد از عمل مقاربت به سادگی پاره می شود. هرچند به طور قطع نمی توان چنین چیزی را اثبات کرد؛ زیرا در موارد بانوانی که پرده ارتجاعی دارند بعد از عمل دخول و مقاربت، پرده از خود مقاومت نشان داده و دوباره به حالت عادی برمیگردد. یکی دیگر از روش های مشخص شدن پارگی پرده بکارت، تشخیص حالت پره های موجود در آلت تناسلی است. این پره ها قبل از مقاربت شفاف نیستند و با وضوح دیده نمی شوند. اما زمانی که عمل نزدیکی انجام می شود این پره ها به صورت آشکارا دیده خواهند شد؛ یعنی این پره ها در حالت عادی بسته است و بعد از عمل مقاربت باز خواهند شد. هرچند این روش هم از اطمینان لازم برخورد نیست؛ زیرا در برخی موارد بعد از مقاربت هم این پره ها بسته باقی می مانند یا در برخی موارد بدون هیچ عمل نزدیکی پره ها همیشه باز خواهند بود. لبه های مینور، قبل از مقاربت به هم نزدیک هستند اما بعد از عمل مقاربت این لبه ها فاصله گرفته و از هم باز می شوند.
دیگر نشانه پارگی بکارت این است که در حالت قبل از عمل مقاربت دیوارهای داخلی فرج پوشیده از غشا برجسته ای است که تمامی دیواره فرج زن را پوشانده است، اگر عمل مقاربت انجام شود این غشا برجسته، تحلیل می رود و کم کم از بین می رود. بخاطر از بین رفتن همین غشا است که بعد از مدتی عمل مقاربت آسان تر و با فشار و درد کمتری انجام خواهد گرفت.
در بیشتر مواقع شکل فرج گرد است اگر این تغییر شکل به حالت وی انگلیسی یا هفت درآمده باشد یکی از نشانه های پارگی بکارت است. در اولین عمل مقاربت و نزدیکی، پرده بکارت تغییر شکل میدهد و حالت "v" به خود میگیرد و هرچه میزان تکرار این عمل بیشتر شود این تغییر شکل هم بیشتر انجام می شود. اما این روش هم یکی از روش های اطمینان بخش نیست؛ زیرا امکان دارد این تغییر روش از طرق دیگر انجام شده یاشد.
مسئله بسیار مهم این است که از بین رفتگی پرده بکارت از راه هایی همچون حرکات رقص، کوه نوردی سنگین، صخره نوردی، برخی ورزش های رزمی و سنگین مانند ژیمناستیک و کارته، سوارکاری یا خودارضایی و دخول اجسام خارجی دیگر انجام پذیرد. در برخی موارد هم عمل های لگنی یا تصادفات موجب از بین رفتن پرده بکارت خواهد شد. عده ای نیز وجود دارند که به طور مادرزاد و از همان زمان تولد فاقد پرده بکارت هستند.
بنابراین در بسیاری از موارد پارگی پرده بکارت به دلایلی غیر از مقاربت صورت میگیرد اما بسیاری از اختلافات ناشی از این تصور است که پارگی بکارت به دلیل مقاربت بوده است. از این رو کارشناسان ما اقدام به معاینه و همچنین اظهار نظر جهت ارائه به محاکم و همچنین افراد مینمایند.
روش های گقته شده هیچ کدام قطعی نبوه و نیستنید؛ زیرا تشخیص درستی آن کار بسیار دشواری است. به همین خاطر برای کسب اطمینان بیشتر باید از کارشناسان پزشکی استفاده کرد. البته بحث مربوط به تشخیص پارگی پرده بکارت باید تحت نظارت کارشناس مامایی انجام بگیرد. در صورت نیاز به کارشناس میتوانید با شماره تلفنهای موجود تماس حاصل نمائید.