کارشناس رسمی دادگستری

در رابطه با تشخیص موارد مسمومیت و سم شناسی و روش های آن و همچنین علت مسمومیت ها مباحث زیادی وجود دارد که در این مقاله به صورت کلی به شما ارائه می گردد. تشخیص سم در موارد مسمومیت پزشکی نیاز به کارشناسی و تشخیص دقیق دارد که توسط کارشناس رسمی دادگستری علوم آزمایشگاهی ارزیابی می‌شود و به مراجع قانونی اعلام می‌گردد.

در مورد تشخیص سم در بدن، مثل موارد خودکشی با دارو های پزشکی مسکن یا خطرناک یا قرص برنج یا سیانید، اقدام سریع جهت تشخیص بسیار اهمیت دارد. در این مسمومیت ها اگر فردی که دست به خود کشی زده است زنده مانده باشد، ابتدا آزمایش هایی را که برای تشخیص سموم در بدن بیمار هستند، اجرا می‌کنند و سپس به کمک پزشکان در تلاش برای دفع آن ها می‌پردازند. به طور کلی برای تشخیص سم در بدن باید ازلحظه ورود بیمار اقدام کرد تا تشخیص به سریع ترین حالت ممکن انجام شود.

همچنین برای موارد فوتی این تشخیص مسمومیت از طریق پزشکی قانونی و کالبد شکافی بدن و تست های پزشکی مخصوص انجام خواهد شد تا بدین روش نوع سم و نحوه مسمومیت مشخص شود و نحوه عمدی بودن یا نبودن آن را به گزارشی تبدیل کنند . در بسیاری از موارد حساس تر حتی امکان این که مسمومیت های بیولوژیک هم باشد وجود دارد . که تشخیص آن به متخصصان حرفه ای نیاز دارد. اما تشخیص سم در بدن در مواردی که به بیمارستان منتقل می‌کنند باید توسط متخصصان آزمایشگاهی باشد تا بدین وسیله بتوانند در ادامه درمان، بهترین تشخیص را برای بیمار انجام دهند. این مسمومیت ها هم می تواند دارویی باشد هم می‌تواند غذایی باشد و در مورادی ناشی از ورود سموم از روش های دیگر نظیر استشمام یا تماس با سموم خطرناک، احتمال مسمومیت وجود دارد.

در روش‌های تشخیص مصدومیت، آزمایشگاه های پیشرفته موجود در بیمارستان ها از طریق آزمایشگاه‌های خون و یا ادرار می‌توانند به نوع مسمومیت ها پی ببرند . همچنین برای تشخیص سم در بدن و مسمومیت علائمی وجود دارد که به صورت علائم مسمومیت شهرت دارند. مانند اسهال و تب و لرز و حالت تهوع و غیره. این علائم در ابتدا با شکم درد آغاز شده و فرد مسموم را متوجه می‌کند . در مسمومیت های غذایی معمولا از طریق تجویز دارو و همچنین سرم های تزریقی به دلیل تقویت بدن فرد مسموم تجویز می شود . می توان در موارد تخصصی و نوع تشخیص ها و موارد خاص پزشکی به کارشناس پزشکی پیراپزشکی دندانپزشکی مراجعه کرد. این کارشناس ها در مورد تشخیص های پزشکی و موارد این چنینی می‌توانند به شما کمک کنند.

در موارد مسمومیت نوع تشخیص آزمایش بسیار پر اهمیت است. زیرا تشخیص نادرست نوع مسمومیت می تواند بسیار خطرناک و کشنده باشد. مدت زمانی که پزشک مهلت دارد تا در موارد مسمومیت‌های شدید به تشخیص نوع سموم بپردازد کم خواهد بود و در این حال سرعت آزمایش های پزشکی باید بالا باشد. البته در مواقع اورژانسی سعی بر این است که آزمایشات در اسرع وقت آماده شود. پزشکان هم بهترین روش های درمانی را پیش می‌گیرند.

به دلایل متفاوتی امکان این که شکایاتی از مراکز آزمایشگاهی انجام شود، وجود دارد و بیمار به دلایلی به طرح شکایت در موضوعات آزمایشگاهی بپردازد. به عنوان مثال می توان به طرح شکایت از مرکز آزمایشگاهی مورد نظر پرداخت. به این گونه که آزمایشگاه مورد نظر آزمایشات مورد نظر را اشتباه به بیمار اعلام کرده باشد، و در تشخیص مسمومیت خطای آزمایشی رخ داده باشد و یا باعث جا به جا شدن برگه دو نفر از بیماران شده باشد. در هر دو صورت امکان این که دکتر مورد نظر بعد از دیدن برگه نتیجه آزمایش، دچار اشتباه تشخیص شده باشد، وجود دارد. این تشخیص اشتباه بسیار خطرناک است.تشخیص مسمومیت در درمان آن بسیار اهمیت دارد و در مواردی که نیاز به شستشوی معده وجود دارد باید سریعا این اقدام انجام شود. در این شرایط کارشناس رسمی دادگستری علوم آزمایشگاهی می‌تواند در صورتی که شکایتی از آزمایشگاه انجام شده باشد به کمک دادگاه بیاید و کارشناسی های لازمه را انجام دهد.

همچنین احتمال این که مرکز آزمایشگاهی آلوده بوده باشد و یا از وسایل استریل و ضد عفونی شده استفاده نکند، وجود دارد . در این موارد امکان انتقال بیماری های بسیار خطرناک به بدن وجود دارد. بیماری هایی می تواند از طریق تماس با وسایل پزشکی آلوده همچون سرنگ یا شیشه های آزمایش آلوده به بدن وارد شوند. در این حالت نیز باز هم شاکیان و آزمایشگاه ها را در موقعیت شکایت قرار می گیرند. در این جا هم کارشناس رسمی دادگستری علوم آزمایشگاهی می تواند کمک کننده باشد و مرجع رسمی برای تشخیص اختلاف باشد.

از این دست موارد باز هم می شود نام برد که اختلافاتی مربوط به طرح شکایات از آزمایشگاه ها  وجود داشته باشد.