توضیح برند فرش و ارزش آن توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته فرش
تاریخچه فرش در ایران به پیش از اسلام می رشد. فرش پازیزریک از قدیمی ترین یافته های فرش است که امروزه در موزه ای در روسیه نگهداری می شود. این فرش که به سکاها نسبت داده شده از زیبایی بسیاری برخوردار است. همچنین در تپه سیلک کاشان و تپه حسنلو و کردستان آثاری از فرش یافت شده است. این آثار مربوط به پیش از استقرار حکومت در ایران، و حداقل پیش از دوره هخامنشیان تخمین زده شده است.
از فرش در دوره های اسلامی ایران تا دورۀ ایلخانی اطلاعات چندانی در دسترس نداریم. یافته ها نشان دهندۀ وجود و رونق نسبی فرش در این دوره است.
باید گفت همانند بسیاری از آثار هنری دیگر، فرش نیز در دوره صفوی رونق فراوان گرفت و توجه تجار غربی را به خود جلب کرد. از این دوره تجارت فرش ایرانی در بین غربیان آغاز شد. اما می توان گفت اوج تجارت فرش از دورۀ قاجار آغاز شد. در این دوره که ارتباط با غرب به حد زیادی شروع شده بود، غربیان به فکر تجارت این کالا افتادند. در این دوره فرش در دربار قاجار نیز بسیار جاگرفته بود و در عکس های دورۀ قاجار می توان قالی های ایرانی و زیبایی خیره کننده ی آنها را مشاهده کرد.
پس از این که تجار غربی به فکر تاسیس کارگاه های تولید فرش و صادرات آن افتادند، برخی از اهل حکومت قاجار تصمیم گرفتند خود از این کالا سود ببرند و بنابراین موسسه ای برای تولید فرش تاسیس کردند. این تجارت از دورۀ ناصری شروع به کار کرد و سود حاصل از این کار به حدی بود که پس از بسته شدن این موسسه نیز، موسسۀ دیگری به هدف تولید و صادرات این کالا تاسیس شد.
از جمله مهمترین کارهایی که این موسسه به آن اقدام کرد، گذاشتن علامت ، نشان یا برند تجاری این محصول ایرانی بود. برندسازی که تاریخچه ی آن نیز به ایران پیش از اسلام می رسد، در امر تبلیغ و آگاهی سازی بسیار اهمیت دارد. برخی از یافته های باستان شناسی در سیستان و جاهای دیگر ایران، نشان از وجود مهرهای تجاری در کنار کالاهای تجاری دارد. این مهرها که دارای طرح های مختلف بودند، هر یک نشان دهندۀ صاحب بار یا تولیدی آن محصول بودند.
برندسازی و علامت تجاری در فرش های ایرانی به این صورت بود که نام تولید کننده یا به عبارتی بافنده در کنار محلی که فرش در آنجا بافته شده بود درج می شد. پیش از نام بافنده نیز کلمۀ ساخت یا عمل ثبت می شد.
در برخی از موارد فرش به دستور کسی بافته می شد یا سفارش بافت آن با هدف وقف بود. در این صورت بافنده باید نام بافنده را با عبارت به فرمایش در کنار نام شخص دستور دهنده می آورد. و در مواردی نیز که کار وقفی بود، نام واقف در کنار نام بافنده و محل درج می شد. در این صورت سفارش دهنده می توانست خود طرح فرش را انتخاب کند.
از جمله شهرهایی که امروزه به بافت فرش می پردازند می توان به کاشان، اردبیل، زنجان و.. اشاره کرد که هر یک دارای طرح های مختلف و خصیصه های مخصوص به خود هستند.