کارشناس رسمی دادگستری

سیما و چهره ساختما‌های اداری، تجاری، مسکونی و یا سایر سازه‌های ساختمانی بیش از هر چیز دیگری با نوع نمای ساختمان‌ها تعیین می‌شود. علائق مختلف باعث شده است نما‌های مختلف ایرانی، کلاسیک، مدرن با ابزار‌های متوعی چون سنگ و سرامیک، پلاستیک‌های خاص اجرا شوند. اما گاها بسیاری از این نما‌های ساختمان نوعی بیگانگی را تداعی می‌کند که این موضوع در مقررات شهری و ساختمان سازی مورد بررسی قرار گرفته است.

شهر پر از ساختمان هایی است که هر کدام معماری منحصر به فردی دارند. در واقع نمای ساختمان، هویت و فرهنگ هر شهر را نشان می دهد و تاثیر زیادی در چهره یک شهر دارند. به همین دلیل شهرداری مقررات و ضوابطی را برای ایجاد یکپارچگی منظر شهری تنظیم کرده که باید در ساخت و ساز نما رعایت شود.  افرادی که قصد ساخت وساز دارند، باید حتما به این مساله توجه کنند، در غیر این صورت شهرداری پایان کار برای ساختمان صادر نمی کند.

چند مشکل اساسی در این خصوص وجود دارد اول عدم تطابق نماس ساختمان با مقررات شهری است که در بسیاری از موارد عدم توجه پیمانکار و یا بی توجهی کارفرما سبب بروز این مشکل می‌شود و خساراتی را وارد می‌کند که در این موارد اختلافاتی نیز با شهرداری به وجود می‌آید و معمولا کارشناسان ما در این حوزه به ارزیابی نما و تطبیق آن با مقررات شهری می‌پردازند.

از سوی دیگر عدم اجرای صحیح نمای ساختمانی از سوی پیمانکار است. هر چند طرح و برنامه‌های اولیه برای نمای ساختمانی معمولا در اختیار پیمانکار قرار می‌گیرد اما اجرای نامطلوب و نادرست یک طرح که هم در زیبایی و هم در کارآیی و مقاومت ساختمان نقش عمده‌ای دارد می‌تواند موضوع یک اختلاف باشد. حتی گاها بعد از اجرای یک نما مشکلات بسیار عمده‌ای چون سقوط سنگ از ساختمان و یا فرو ریختن قسمتی از نما را شاهد بوده‌ایم که سبب اختلاف گردیده است. این دو موضوع در بخش نمای ساختمانی مورد ارزیابی کارشناسان ما قرار می‌گیرد.

ارزیابی نمای ساختمان بر اساس ضوابط شهری به تخصص نیاز دارد و پیشنهاد می‌شود به کارشناس خبره در این زمینه مراجعه شود. در ادامه به برخی از دستورالعمل های طراحی نما اشاره می کنیم.

  • طراحی و اجرای نمای ساختمان باید با محله، خیابان و ساختمان های اطراف هماهنگ باشد.
  • شکل، رنگ مصالح مورد استفاده در نمای ساختمان باید حتما متناسب با محیط باشد.
  • یکی از قوانینی که باید در نمای ساختمان رعایت شود، متناسب بودن بر و کف ساختمان با نمای کلی معابر است.
  • حتما در طراحی باید آبچکان، قرنیز بام و کف پنجره به منظور جلوگیری از ریزش آب باران روی نمای ساختمان اجرا شود.
  • در نمای ساختمان های تجاری که نیاز به نصب تابلو است، باید در زمان طراحی نما، مکان تابلو تعیین گردد.
  • استفاده بیش از حد از مصالح رنگ تیره و نامتعارف در طراحی نما، غیر مجاز است.
  • یکی از مواردی که باید در نمای ساختمان رعایت شود، به کار بردن مصالح مرغوب می باشد.
  • باید استفاده از مصالح استاندار جهت حفظ امنیت شهروندان رعایت شود.
  • تاسیسات ساختمان مانند اسپلیت باید در مکانی مشخص و غیر قابل رویت از سمت معابر نصب گردد که تاثیری در منظر شهری نداشته باشد.
  • تمام قوانین مربوط به نمای ساختمان باید در مورد پنجره، بام و بالکن، نور پرداری و ایمنی هم به طور کامل رعایت شود.

توجه داشته باشید که تمام موارد بالا باید رعایت شود، در غیر این صورت پایان کار توسط شهرداری صادر می نمی گردد. هم چنین تخلف محسوب شده و فرد مشمول پرداخت جریمه های سنگین خواهد شد. برای این‌که مقررات نمای ساختمان به طور کامل رعایت شود.

در صورت بروز مشکل و اختلاف با پیمانکار و یا اختلاف با شهرداری در خصوص دریافت پایانکار پیشنهاد می‌شود که ارزیابی نمای ساختمان توسط کارشناسان خبره در این زمینه صورت بگیرد.

هم چنین رعایت ضوابط نمای ساختمان موجب افزایش ارزش ملک می شود. در صورتی که قصد خرید یا فروش یک ملک را دارید، می توانید به افراد متخصص مراجعه کرده تا با ارزیابی نمای ساختمان بر اساس ضوابط اجرایی، قیمت واقعی ملک مشخص گردد. اگر به هر دلیلی قصد ارزیابی نمای ساختمان اعلم از مسکونی، تجاری و اداری را داشتید، می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید و یا جهت ارزیابی ملک و تزئینات بنا به سایت www.exp53.ir  مراجعه نمایید.