کارشناس رسمی دادگستری

بررسی شرایط و قوانین ثبت شرکت های تجاری و غیرتجاری توسط کارشناس رسمی دادگستری ثبت شرکت ها و علائم تجاری

شرکت نقش بسیار مهمی در اقتصاد و مناسبات جامعه مدنی در کشورهای مختلف دارند. وجود شرکتهای تجاری در هر کشوری معیاری برای ارزیابی پویایی اقتصاد آنهاست و همچنین تاسیس موسسات غیر تجاری از شاخص های غیر رسمی در توسعه ملی و فرهنگی هستند. در این یادداشت با کمک کارشناس رسمی دادگستری ثبت شرکتها و علائم تجاری ابتدا به بررسی شرایط کلی ثبت شرکتها و سپس روند ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری را بررسی خواهیم کرد.

احتمالا شما با پرسش های بسیاری در خصوص شرایط ثبت شرکت ها مواجه هستید ویا در فرآیند ثبت دچار مشکلاتی شده اید که نیازمند رجوع به کارشناس دادگستری ثبت شرکتها است. معمولا پرسش هایی در خصوص اعضای تشکیل دهنده شرکت، مدارک مورد نیاز، هزینه ها، مدت زمان اخذ مجوز و فرآیند ثبت ایجاد می شود.

 در خصوص اعضای تشکیل دهنده همه افراد حقیقی و حقوقی می توانند صاحب شرکت باشند و محدودیتی در این زمینه نیست. حتی غیر ایرانی ها نیز می توانند شرکت تاسیس کنند. تاسیس شرکت ها در کشور به تنهایی امکان پذیر نیست، و بسته به نوع شرکتی که قصد تاسیس آن را دارید باید حداقل بین ۲ تا ۵ نفر باشید.

در مورد مدارک مورد نیاز شما برای درخواست ثبت شرکت و اطلاعات اعضا شما نیازمند ارائه یک اطلاعات تخصصی پیرامون اسم شرکت، نوع آن، مکان کار، میزان وجه برای سرمایه‌گذاری هستید و مسائل دیگری که در حوزه تخصصی کارشناس رسمی ثبت شرکتها قرار دارد، مانند: حق امضا، تعیین شعبه، اعضای بازرسی، هیئت مدیره و غیره .

پرسش مهمی که اغلب کاربران دارند در زمینه هزینه ها و مدت زمانی است که ثبت یک شرکت به طول می انجامد. هزینه های ثبت بسته به نوع شرکت، میزان سرمایه و تعداد اعضا متغیراست. بنابراین با مشخص کردن موارد فوق می توانید از مراکز ثبت شرکت ها و مشاوران کمک بگیرید. خصوص زمان نیز معمولا بین یک ماه الی یک ماه و نیم ثبت یک شرکت به طول می انجامد.

اما فرآیند ثبت شرکت ها چگونه است؟  مدارک خود را آماده کنید.  مدارک بسته به شرکت‌های مختلف متفاوت است. برای مثال مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی عام به قرار ذیل است: دو سری از اساسنامه، دو سری اظهارنامه،  سری از صورتجلسات مجمع موسسین،  واریز حداقل یک سوم سرمایه شرکت،  داشتن موافقت اصولی با ثبت شرکت، درج آگهی مجمع موسسین در مطبوعات.

مدارک را باید به دو صورت الکترونیکی و فیزیکی ارسال کنید. برای ثبت الکترونیکی به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه کنید و برای ارسال فیزیکی مطالب آن را به یکی از دفاتر ثبت شرکتها پست کنید.

نتیجه به شما اعلام خواهد شد. در صورتی که امکان ثبت وجود نداشته باشد باید طرح جدیدی ارائه دهید. اما اگر مدارک ناقص باشد باید مدارک خود را تکمیل کنید. در صورتی که درخواست شما پذیرفته شده باشد باید به دفتر ثبت مراجعه کنید و مدارک مورد نیازتان را تحویل بگیرید و آن را در آگهی روزنامه رسمی منتشر کنید. با توجه به پیچیدگی های فراوانی که ثبت شرکتها دارند توصیه می‌کنیم حتما با کارشناس ثبت شرکتها مشورت کنید تا در وقت و هزینه شما صرفه جویی شود.