ارزیابی نحوه اجرای ساختمان ها توسط کارشناس انجام می شود. از جمله مزایایی که ارزیابی نحوه اجرا دارد میتوان به استحکام و پیشبرد پروژه طبق استانداردها است. ارزیابی نحوه اجرا با استفاده از شیوه هایی نظیر بررسی معیارهای پروژه، بررسی استانداردها و تطابق آنها انجام می شود. نحوه ی اجرای پروژه طبق نقشه و با توجه به نوع مصالح مصرفی زیر نظر پیمانکار انجام می شود.
در بسیاری از موارد گزارشاتی به صورت رسمی به نهادها و سازمانهای مختلف مانند نهادهای بنیاد مسکن، و وزارتخانهها از سوی پیمانکاران انجام میشود و همچنین در امور اختلافی معمولا برای ارائه سند به دادگاهها نیاز به ارزیابی کارشناس راه و ساختمان در خصوص نحوه و روند اجرای ساختمان وجود دارد که کارشناسان ما در همه شهرهای کشور آماده ارائه خدمات مذکور هستند.
نحوه اجرای ساختمان
منظور از نحوه اجرای ساختمان در واقع تمامی مراحل ساخت و ساز ساختمان از قبیل پی ریزی، اجرای اسکلت ساختمان، دیوار کشی و سقف و امثالهم است. در نحوه ساخت و ساز ساختمان اجرای اصولی و با کیفیت بسیار مهم است. چرا که باعث می شود ساختمان استحکام و مقاومت کافی در برابر حوادث غیر مترقبه داشته باشد و تا سال های بیشتری عمر کند.
ارزیابی نحوه اجرای ساختمان
با توجه به اینکه امروزه ساختمان ها طبق اصول استاندارد و معماری خاص انجام می شود ممکن است حین اجرای پروژه خطاها و اشکالات ناشی از بی دقتی به وقوع بپیوندد که در این صورت ارزیابی نحوه اجرا توسط کارشناس بسیار مهم تلقی می شود. به طور مثال زمانی که ساختمانی پی ریزی می شود کارشناس در راستای ارزیابی نحوه اجرا به بررسی مواردی از قبیل نوع سطح، نوع مصالح، شیب زمین، بررسی سیستم سازه، نوع خاک می پردازد. اجرای صحیح کلیه مراحل ساخت و ساز باید زیر نظر مهندس ناظر انجام شود و در نهایت به ارزیابی کارشناس نیز برسد.
مزایای ارزیابی نحوه اجرای ساختمان
قیمت خرید و فروش ساختمان های استاندارد بسیار بالا است. لذا زمانی که شما اقدام به ساخت و ساز می کنید می توانید از کیفیت و نحوه ساخت و نحوه مقاومت مصالح مصرفی نیز اطمینان حاصل کنید. در چنین مواقعی ارزیابی نحوه اجرا و روش ساخت و ساز بسیار مهم است. از جمله مزایای ارزیابی می توان به اطمینان از کار، جلوگیری از خسارت، بالا رفتن ارزش ساختمان اشاره کرد. ارزیابی نحوه اجرا ساختمان در هر مرحله از ساخت و ساز ساختمان انجام می شود.
ارزیابی اجرای ساختمان
ارزیابی اجرای ساختمان ها توسط کارشناسان انجام شده و طبق گزارشاتی که توسط آنها ارائه می شود، مورد نتیجه گیری واقع می شوند. چنانچه اجرای ساخت و ساز با مشکلاتی از قبیل نقص در معماری، نقص در مصالح و بی دقتی نیروی کار مواجه شود کل ساختمان با مشکل مواجه می شود. ارزیابی اجرای ساختمان باعث بالا رفتن بازدهی نهایی خواهد شد و بر بالا بردن کیفیت کار تاثیر به سزایی دارد.
اجرای ساختمان ها طبق اصول و استانداردها انجام می شود. نحوه ی اجرای ساختمان تاثیر به سزایی بر مقاومت و امنیت ساختمان دارد. ارزیابی نحوه ی اجرای ساختمان توسط کارشناس انجام می شود و وی می تواند طبق اصول و استاندارد های پروژه اشکالات و ایرادات را مشخص نماید.
با توجه به این که گاها اشکلاتی در نحوه اجرای ساختمان وجود دارد و این موارد زمینه اختلاف بین خریداران و فروشندگان و همچنین کارفرمایان و پیمانکاران را ایجاد میکند و حتی در مواردی به دلیل شرایط ساختمان نیاز به تامین دلیل در خصوص وضعیت به وجود آمده احساس میشود، کارشناسان ما آماده ارائه خدمات در همه امور اجرائی ساختمانها هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاوران ما تماس حاصل نمائید.
راه سازی، ساخت جاده ای با مقیاس های مشخص، برای رفت آمد وسایل نقلیه و یا روندگان است. عملیات راه سازی عبارت است از ساخت اساس، زیر اساس و رو ساز. سالانه پروژههای زیادی چون اتوبانها، آزاد راهها، جادههای بین شهری و حتی خیابان کشیهای شهری روستایی توسط شرکتهای مختلف اجرا میشوند. معمولا برای انجام این پروژها قراردادهای راهسازی فی ما بین کارفرما که یک نهاد دولتی است و پیمانکاران منعقد میشود. دقت در انجام پروژههای راهسازی مستلزم در نظر گرفتن اصول راهسازی است. در صورتی که نقصی در این موارد صورت گیرد قاعدتا مشکلات عدیدهای ایجاد میشود به همین دلیل هم معمولا برای اجرا و یا ارزیابی پروژهها راه سازی از کارشناسان راه و ساختمان استفاده میشود. در ادامه به بررسی مراحل مختلف در انجام یک پروژه راهسازی میپردازیم و در پایان هم اشاره کوتاهی به ارزیابی پروژهها توسط کارشناسان خواهیم داشت.
مهندسی راه و ساختمان
راه سازی شناخت طرح و محاسبه زیر سازی و رو سازی راه ها است و از علومی مانند: مسیر یابی، عملیات خاکی، طرح هندسی، مشخصه های فنی راه و لایه های مختلف رو سازی، حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی استفاده میشود. در زیر به بررسی مراحل قدم به قدم راه سازی با توجه به اصول مهندسی راه و ساختمان می پردازیم.
در ابتدا باید یک نقشه توپوگرافی که تمامی مشخصات فیزیکی زمین را تهیه کرده، در اختیار باشد. این نقشه توپوگرافی باید دارای منحنی های میزان و مشخصات زمینی که جاده در آن ساخته میشود باشد. نوع زمین کوهستانی، دشتی یا تپه ماهوری میتواند باشد. بقیه مشخصات مربوط به جاده مانند: تعداد خط عبور در مسیر رفت و برگشت، سرعت طرح و شیب مجازی که جاده میتواند داشته باشد باید مشخص شود. نقشه کشی در پروژههای ساختمان و راه سازی بسیار اهمیت خواهد داشت به همین دلیل هم از دستگاهای پیشرفته برای تعیین مختصات و یا حتی نقشههای هوایی برای تعیین مسیر هم استفاده میشود.
در مرحله دوم پرگار زنی باید انجام شود. شعاع مناسب را با توجه به مقداری که در مرحله قبل و شیب به دست آورده ایم ارزیابی کرده و سپس تمام طول جاده را با دایره هایی با شعاع محاسبه شده رسم میکنیم به طوری که کل مسیر را پوشش دهد.
این مرحله مهمترین مرحله در راه سازی است. شما خطوط شکسته را مشخص میکنید. برای مشخص کردن این خطوط نیاز است به موارد چندی دقت کنید، از جمله اینکه جاده باید تعداد شکستگیها و انحنای کمیته داشته باشد و زاویه ای که مسیر را منحرف میکند باید در حداقل ترین مقدار خود باشد، قوس های مسیر را باید طراحی شوند. اگر به این موارد دقت شوددمی توان خطوط شکسته بهینه را به درستی طراحی کرد.
در این مرحله باید خط پروژه و پروفیل طولی را رسم کنیم. برای رسم پروفیل طولی باید یک منحنی دو بعدی طراحی کرد. بعد افقی این منحنی شامل فاصله از ابتدای جاده، و بعد عمودی آن شامل ارتفاع نقطه های زمین است. برای اینکه نقاط را بر روی منحنی مشخص کنیم باید فاصله بین نقاط را بر اساس نوع زمین که در مرحله اول توضیح دادیم در نظر بگیریم.
این مرحله رو سازی جاده و ترافیک قرار گرفته در آن را شامل میشود. رو سازی مرحله ای است که بر روی لایه آخر متراکم شده انجام میشود و شامل زیر اساس، اساس، یک لایه آسفالت یا بتن است. مقدار هر کدام از این موارد بر اساس محاسباتی به دست می آید که قبلا محاسبه شده است.
مرحله پنجم راه سازی با هدف افزایش مقاومت زمین در برابر فشاری است که از سمت لاستیک ماشین بر آن وارد میشود. در این مرحله نقاط عرضی باید رسم شود. برای رسم این نقاط به دو مورد باید توجه کرد:
اول این که برای محل هایی که دارای خاک برداری هستند آب رو های طولی رسم شود و دوم شیروانی هایی که برای خاک برداری رسم میکنید باید دارای شیب ملایم و کم باشد.
این مرحله آخر است و باید مقدار خاک برداری برای سطوحی که بالاتر از سطح نرمال زمین هستند، در این مرحله از راه سازی مشخص شود. مطالعات مسیر با توجه به کارهای انجام شده در مسیر یابی جهت امور فوق به صورت مشترک با واحد مطالعات مسیر راه انجام میشود.
ارزیابی پروژههای راهسازی
بنابراین ا با توجه به اصولی که توضیح دادیم ارزیابی یک پروژه راه سازی نیز بر اساس تطبیق با این شاخصها صورت میگیرد. برای مثال در صورت نیاز به کارشناسی این پروژهها کارشناسان ما در حوزه نقشه برداری ابتدا به شیوه تعیین مختصات توسط پیمانکاران میپردازند و یا در مرحله نهایی آن به ارزیابی نوع عایق بندی و آسفالت ریزی توجه میکنند. و یا در بسیاری از موارد نحوه زیر سازی در راهسازی که شاید مهمترین بخش یک پروژه هم باشد مورد ارزیابی قرار میگیرد.
یکی از مهمترین مواردی که همواره در بخش ساختمانی و انجام امور مختلف مرتبط با ساختمان به آن احساس نیاز میشود ارزیابی فنی ساختمان است. مشخصا منظور از ارزیابی فنی ساختمان بررسی موجودیت یک ساختمان است که برای انجام امور مختلفی نیز کاربرد دارد. این امور میتوانند حل یک اختلاف، قیمت گذاری، ارزیابی سیستمهای ساختمانی و یا مقاومت آن در برابر زلزله، بررسی قدمت، مقاومت و یا مسائلی از این قبیل باشند که از سوی کارشناس رسمی دادگستری انجام میشود. در ادامه مواردی که کارشناس دادگستری در ارزیابیهای فنی خود از ساختمان لحاظ میکند را بررسی مینمائیم.
اولین مورد در ارزیابی فنی ساختمان، بررسی مقاومت یک ساختمان است. نوع ساخت ساختمانها و همچنین سال ساخت اهمیت خاصی در مقاومت ساختمانها دارند بنابراین در ابتدا توجهات کارشناس به سمت مقررات ملی ساختمان میرود که آیا ساختمان مذکور پیش یا پس از مقررات ملی ساختمان ایجاد شده است یا خیر. اما به صرف این که پیش یا پس از این مقررات ساخته شده باشد نمیتوان اظهار نظر قطعی در خصوص آن نمود به همین دلیل بخشهای مختلف ساختمان مورد بررسی قرار میگیرد.
نقشههای ساختمانی یکی از مهمترین عوامل در تعیین مقاومت ساختمان هستند. اینکه دیوارهها به چه شکلی طراحی شدهاند و و دربها و پنجرهها در کجای یک نقشه ساختمانی قرار گرفتهاند قاعدتا اهمیت بسزایی در مقاومت ساختمان دارند. از سوی دیگر بسیاری از بناها دچار تغییراتی شدهاند برای مثال ممکن است افزایش طبقات در این ساختمان همراه با رعایت اصول فنی نبوده و برای مثال جای دیوارهای باربر تغییر کرده باشد. بسیاری از افراد متاسفانه برای تغییر نقشههای قدیمی و ساخت طبقات جدید اقدام به تغییراتی میکنند. از آن جا که پی ساختمان و حتی ستونها و دیوارهها بار اضافی ناشی از این تغییرات را نمیتوانند تحمل کنند مقاومت ساختمان به شدت کاهش پیدا میکند.
خود فنداسیونها نیز در مقاومت ساختمان اهمیت زیادی دارند. اولین موضوع ارزیابی فونداسیونها نیز قاعدتا نوع اجرا است. جنس خاج، عمق خاک، دکوپاژ، ترکیب مصالح، توزیع فشار، ضخامت، قالب بندی، صفحه ستونها، میلگردها و آرماتورها و مواردی از این قبیل نیز در ارزیاپی بررسی میشوند. البته با توجه به این که گاها امکان چنین ارزیابی برای ساختمانهای ساخته شده وجود ندارد معمولا گزارش ساخت بررسی میشود.
مورد دیگر در ارزیابیها به وضعیت فعلی ساختمان مرتبط است. تعیین این که ساختمان نشست داشته یا نه، پی دچار تخریب شده یا خیر، نمای بیرونی ساختمان فرسوده شده باشد، دیوارهها ترک داشته باشند، زلزله و یا سیلی در دوران ساخت ساختمان ایجاد شده باشد و حتی مواردی چون گود برداریها و انفجارها و تغییر کاربری ساختمان هم در ارزیابی فنی یک ساختمان مورد بررسی کارشناس رسمی قرار خواهد گرفت.
نوع سازه ها هم در ارزیابی مورد توجه قرار میگیرد. به طور کلی ما با سازههای آهنی و یا بتنی در ساختمانها روبرو هستیم. هر یک از این سازهها عمر و مقاومت خاصی خواهند داشت و بعد از گذر زمان دچار مشکلات احتمالی میشوند که در یادداشت تعیین قدمت و عمر بنا در همین صفحه به آن خواهیم پرداخت اما برای مثال بسیاری از سازههای بتنی بدون عایق بعد از مدت کوتاهی دچار فرسودگی میشوند و یا حتی عدم رعایت استانداردها در اتصالات سازههای فلزی گاها مشکل ساز میشود.
این مشکل در سازههای بتنی نیز وجود دارد. اصول زیادی برای مقاومت سازه بتنی وجود دارد از نوع بتن گرفته تا نوع اجرا به همین دلیل در مواردی حتی مشاهده شده که سازههایی تنها با پوششهای سیمانی ساخته شده اند و یا بتنها مخلوطی از خاک و سنگ و ضایعات ساختمانی بودهاند. هر چند ممکن است در کوتاه مدت ممکن است آثار این کار مشخص نشود اما اغلب بعد از مدتی که فشاری بر ساختمان وارد میشود و مصالح کم کم مقاومت خود را از دست میدهند این مسئله نیز آشکار خواهد شد. در خرید و فروش ساختمانها به همین علت تاکید زیادی بر حضور و ارزیابی فنی کارشناسان رسمی دادگستری میشود.
موضوع دیگر در ارزیابی فنی ساختمان، کارشناسی سیستمهای ساختمانی است. سیستمهای ساختمانی اعم از انواع لوله کشیها و برق کشیها و یا تاسیساتی چون سیستمهای سرمایشی و گرمایشی هم، نقش مهمی در ارزیابی کلی از یک ساختمان دارد. بنابراین برای مشخص کردن وضعیت یک ساختمان این ارزیابی هم صورت خواهد گرفت. استفاده از تکنولوژی در تاسیسات ساختمانی بسیار اهمیت دارد. برای مثال این که سیستم برق یک ساختمان به شکل طراحی شده است و تجهیزات مورد استفاده در آن چگونه بوده است بسیار در تعیین وضعیت ساختمانی اهمیت دارد.
و یا سیستمهایی چون اطفا حریق، دزدگیرها و سیستمهای امنیتی، انواع دربهای ضد سرقت و غیره هم شامل ارزیابیهای ساختمانی خواهند بود. در حال حاضر بسیاری از ساختمانها از تکنولوژیهای جدید در امور سرمایشی و گرمایشی استفاده میکنند. مانند سیستمهای سرمایشی و گرمایشی سقفی و یا کفی که از لولههای مختلف و صفحات خاصی استفاده میشود و یا پکیجهای جدید.
موضوع آخری که در ارزیابی ساختمان مورد بررسی قرار میدهیم زیبائی ساختمان است. عوامل زیادی در زیبائی ساختمان تاثیر دارند. روزی که تصمیم به ساخت ساختمان گرفته میشود بخشی از زیبائی آن را نیز تعیین کردهاید بنابراین نقشههای ساختمای میزان کارآیی و زیبائی آن را مشخص میکنند. از سوی دیگر درب و پنجرهها، نوع سنگها و اجرای گچ کاری و کفپوشها و سقفپوشها و همچنین کاغذ دیواریها و نمای ساختمان در ارزیابی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
بنابراین با توجه به این که عوامل زیادی لزوم اظهار نظر کارشناس رسمی ساختمان را در خصوص وضعیت فنی یک ساختمان ایجاد میکند در صورت نیاز به انجام امور کارشناسی میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید.
* ) ارزیابی و کارشناسی زمین ، ساختمان ، آپارتمان ، اراضی ، ابنیه ، مصالح ساختمانی توسط کارشناس رسمی دادگستری در کلیه استانها و معرفی کارشناس رسمی سایر رشته های مورد نیاز مقیم هر استان توسط کارشناس رسمی دادگستری ساختمان
* ) ارزیابی املاک و تهیه ترازنامه مالی مهاجرت ، اقامت دائم و سرمایه گذاری جهت ارائه به سفارتخانه های کانادا ، استرالیا و آمریکا ... به زبان انگلیسی با اخذ تاییدیه های کانون کارشناسان رسمی دادگستری و وزارت خارجه و قوه قضائیه
* ) نقشهبرداری ، مساحی و تعیین حدود و تعیین موقعیت
* ) تعیین حقوق کسب و پیشه و تجارت و سرقفلی
* ) رسیدگی به مقادیر کار و صورت وضعیت ساختمان
* ) تطبیق نقشههای ساختمانی با وضعیت محل و بنا
* ) رسیدگی به موارد اختلاف بین کارفرمایان و پیمانکاران و مشاورین
* ) رسیدگی و بررسی صورت وضعیت پیمانها و برآورد پروژه های عمرانی
* ) مطالعه پرونده ثبتی و پیاده نمودن پلاک مورد نظر و تشخیص حدود
* ) تشخیص حدود ثبتی و ارائه نظر در مورد اختلافات ثبتی و تفکیک و افراز املاک
* ) نقشهبرداری و پیاده کردن محدوده املاک بر روی نقشههوائی
* ) تهیه نقشه برای املاک فاقد طول و ابعاد جهت ارائه به دفاتر شهرداریها
* ) بررسی و تعیین میزان خسارت و علت خسارت و قدمت املاک
* ) برآورد هزینه های اجرا و تعیین و تعدیل اجاره بهاء
******************************