کارشناس رسمی دادگستری

قابل توجه صاحبان مشاغل، مودیان اشخاص حقیقی

سازمان امور مالیاتی کشور، در راستای توسعه خدمات الکترونیکی جهت خود اظهاری مودیان مالیاتی، اظهارنامه را در این سامانه قرار دادهاست که مودیان محترم مالیاتی، پس از ثبت نام در سامانه ثبت نام الکترونیکی می بایست نرم افزار مذکور را دانلود و پس از تکمیل اظهارنامه، اقدام به ارسال نمایند.

اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی در دو قالب اظهارنامه انفرادی و مشارکتی قابل تسلیم می باشد که بسته به شرایط واحد کسبی می بایست اطلاعات لازم در سامانه ثبت نام وارد شود. با وارد نمودن اقلام خواسته شده در نرم افزار، اطلاعات هویتی و واحد کسبی شخص حقیقی از سامانه ثبت نام دریافت و در اظهارنامه نمایش داده می شود. ️نکته مهم آن که تاریخ تسلیم اظهارنامه برای اشخاص حقیقی تا پایان خردادماه می باشد.

تسلیم اظهارنامه با استفاده از اطلاعات ثبت نام امکان پذیر می باشد بنابراین ضروری است مودیان نسبت به تکمیل ثبت نام، رفع ایرادات احتمالی این مرحله از طریق سامانه ثبت نام اقدام نمایند. اطلاعاتی که از این سامانه دریافت می شوند، غیرقابل ویرایش است به همین خاطر می بایست پس از ویرایش اطلاعات و تایید آن جهت بروزرسانی اطلاعات در سامانه اظهارنامه مالیاتی از گزینه دریافت اطلاعات هویتی استفاده نمایید. در خصوص واحدهای مشارکتی تنها تکمیل یک اظهارنامه کافی است و نیازی به ارائه اظهارنامه انفرادی به تفکیک شرکاء نمی باشد.

اطلاعات شرکاء در واحدهای مشارکتی از سامانه ثبت نام الکترونیکی بارگزاری خواهد شد لذا در صورت عدم ثبت اطلاعات لازم (از جمله اطلاعات شرکاء...) می بایست شریک اصلی نسبت به تکمیل اطلاعات در سامانه ثبت نام اقدام نماید.

به اطلاع تمامی مودیان محترم اشخاص حقیقی می رساند، به دلیل پایش و رعایت مفاد تبصره 2 ماده 101 قانون مالیات های مستقیم در اعمال سقف معافیت سالانه در زمان دریافت اظهارنامه، خواهشمند است تسلیم اظهارنامه واحد کسبی که تمایل دارید معافیت بیشتری به درآمد مشمول مالیات آن تعلق گیرد را در اولویت اول قرار دهید.

قبل از ارسال، نسخه پیش نویس تکمیل شده را از سیستم دریافت و به دقت بررسی فرمایید. در ادامه اقدام به ارسال، که نهایی و قطعی تلقی می گردد نمایید. ارسال الکترونیکی اظهارنامه به منزله تسلیم قانونی اظهارنامه تلقی خواهد گردید و نیازی به ارائه اظهارنامه چاپ شده به اداره امور مالیاتی ذیربط نخواهد بود.

مودیانی که اظهارنامه خود را با امضای الکترونیکی ارسال می نمایند، در صورتی که پیغام خطا دریافت می نمایند می بایست اطمینان حاصل نمایند که وکالتنامه مالیاتی آن‌ها در دفاتر اسناد رسمی ثبت شده و همچنین گواهی الکترونیک آن‌ها اعتبار تاریخی دارد.

مراحل ثبت و ارسال اظهارنامه های مالیاتی به شرح زیر می باشد:

  • حصول اطمینان کاربر از اتصال رایانه به اینترنت
  • مراجعه به سامانه عملیات الکترونیکی مودیان و دانلود اظهارنامه مربوطه
  • نصب نسخه نرم افزار اظهارنامه مالیاتی
  • ورود اطلاعات درخواستی در نرم افزار اظهارنامه مربوطه
  • دریافت اطلاعات هویتی مودی از سامانه ثبت نام الکترونیکی
  • تکمیل جداول اطلاعاتی و مالی توسط مودیان
  • چاپ و بررسی نسخه پیش نویس
  • ارسال اطلاعات به سازمان امورمالیاتی کشور
  • دریافت کدرهگیری
  • صدور الکترونیکی قبض مالیاتی
  • امکان پرداخت الکترونیکی قبض

 

کارشناسان رسمی دادگستری و اظهار نامه مالیاتی

کارشناسان رسمی دادگستری نیز ملزم به پر کردن فرم و تکمیل اظهار نامه مالیاتی هستند. برای تسهیل در امور مالیاتی و همچنین ارزیابی دقیق از میزان درآمد و دارایی افراد، امکان خود اظهاری مودیان فراهم گردیده است که از این طریق اطلاعات موثق و جامع‌تری به ادارات مذکور تحویل داده شود.

کارشناسان رسمی دادگستری نیز با دریافت کد شانزده رقمی اقتصادی و مراجعه به سامانه مالیاتی و انجام پیش ثبت نام، اقدام به تکمیل فرم اظهار نامه و ارسال مدارک می‌کنند. بدیهی است اطلاعات وارده از طرف کارشناسان مورد بررسی و ارزیابی کارشناسان امور مالیاتی قرار می‌گیرد و پس از تایید مدارک میزان مالیات مشخص شده برای افراد تعیین می‌گردد.

تاریخ مهلت تکمیل و ارسال اظهارنامه کارشناسان دادگستری نیز تا پایان خرداد ماه جاری است. از آن جا که اطلاعات دریافتی از سامانه جهت انجام امور مالیاتی قابل تجدید و ویرایش نیست، متقاضیان می‌بایستی از صحت مدارک ارسالی و اطلاعات آن اطمینان پیدا کنند و در صورت بروز اشتباه و یا خطا قبل از ارسال اظهار نامه نسبت به ویرایش آن اقدام کنند چرا که ارسال اظهار نامه به معنای تایید اطلاعات توسط متقاضی و قطعی خواهد بود.

تکمیل و تحویل مراحل اظهار نامه به شرح ذیل خواهد بود:

  • پیش ثبت نام شماره اقتصادی و دریافت کد رهگیری
  • تایید اطلاعات
  • ثبت نام جهت دریافت شماره اقتصادی
  • تایید اطلاعات وارد شده
  • دریافت فرم اظهار نامه مالیاتی
  • تکمیل اظهار نامه
  • ارسال اظهار نامه و دریافت رسید
  • دریافت قبض پرداخت مالیات و پرداخت آنلاین آن

کارشناسان محترم هنگام انجام فرآیند ثبت نام و یا تکمیل در صورت بروز مشکل به خطا‌های سیستم توجه داشته باشند. دسترسی کامل به اینترنت، قطع وی پی پن‌ها، دانلود و نصب برنامه اظهار نامه مالیاتی و همچنین استفاده از مرورگر‌های به روز رسانی شده جهت تسریع در انجام امور و همچنین کم کردن احتمال بروز خطا ضروری است.

همچنین متقاضیان در دریافت کد رهگیری مالیاتی و کد اقتصادی به جزئیات اطلاعات وارده توجه فرمایند. در صورت اعتراض به قبوض مالیاتی نیز چند راهکار پیش روی متقاضیان است. اول این که می‌توانند به اداره امور مالیاتی مراجعه و به استناد ماده 238 قانون اصلاح مالیاتی نسبت به مالیات اعلام شده اعتراض نمایند. حداکثر مهلت برای اعتراض به قبوض مالیاتی یک ماه پس از صدور قبض می‌باشد.

در صورتی که اختلاف بین مودی و اداره مالیات در این مرحله حل نشود پرونده به هیئت حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده می‌شود که به استناد ماده 244 قانون مالیات صاحب صلاحیت و اظهار نظر در خصوص این اختلافات است. در صورت پار برجا بودن مشکل متقاضیان می‌توانند به شورای عالی مالیاتی و یا دیوان عدالت اداری جهت بررسی روند و محتوای پرونده مراجعه نمایند.