کارشناس رسمی دادگستری

هزینه های مربوط ساخت بنای کارخانه شامل هزینه ی مصالح ، نقشه هایی که برای سازه و بنا طراحی شده اند، مهندسین حاضر در طرح و پرژوه به عنوان مدیر یا ناظر،  شامل هزینه اعیانی یک کارخانه می شود. موارد مذکور عموما به ساخت قالب و بنای کارخانه مربوط می شد اما علاوه بر این، تجهیزات و ماشین آلات  که داخل کارخانه مورداستفاده قرار می گیرد نیز در تعیین ارزش اعیانی یک ساختمان مورد توجه است.

نکته ی مهم دیگر در تعیین ارزش اعیانی یک کارخانه هزینه ای ست که بابت تعیین شیب زمین باید پرداخت شود. کارخانه جات بسته به نوع فعالیت و کسب و کاری که دارند باید بررسی شوند و در شیب متناسب احداث شوند. عدم بررسی این موضوع می تواند در آینده هنگام تجهیز کارخانه، بهره بردار را دچار مشکل کند. از این موضوع اصطلاحا با عنوان مطالعات ژئوتکنیک (زمین‌شناسی) پیش از احداث کارخانه یاد می شود که توسط مهندسان و  متخصصان این رشته  انجام می شود.

استاندارسازی محیط سوله  از دیگر هزینه های مربوط به احداث کارخانه ست . اگر چه بنای یک کارخانه ساخته و تجهیز شده باشد و همه امکانات برای شروع تولید فراهم شده باشند اما اگر اصول استانداردسازی محیط رعایت نشده باشد ضمن آنکه ممکن است برای تولید کارخانه مشکل آفرین باشد در آینده هنگام فروش نیز کارخانه را دچار مشکل می کند.

هزینه های مربوط به استانداردسازی سوله از جمله حضور کارشناسان مربوطه و انجام دستورالعمل های مربوطه از جمله مواردی ست که در تعیین ارزش اعیانی کارخانه مهم به شمار می آید.

از جمله شاخصه های استاندارد سازی سوله، مصالح به کار رفته در آن ، فونداسیون  و اجرای کف، نوع سقف و پوشش شیروانی ، عایق بندی های مربوطه است که رعایت صحیح و اصولی آن ها که توسط کارشناس ارزیاب بررسی می شود و نهایتا منجر به افزایش  ارزش افزوده کارخانه و تعیین قیمت مناسب برای واحد صنعتی می شود.

اتصال کارخانه به انشعابات اصلی مانند آب ، برق، گاز، رعایت اصول ایمنی مانند سیستم اطفاء حریق و سیستم گرمایش و سرمایش مناسب ، وجود ژانراتور مخصوص برای تولید برق اضطراری در مواقع ضروری وجود دستگاه های امنیتی مانند دوربین های مدار بسته، سیستم تهویه مناسب برای کارخانه جات از امتیازات ویژه ای ست که می تواند کارخانه ای را نسبت به کارخانه جات مشابه متمایز کند و باعث ارزش آفرینی بیشتر کارخانه شود.

به عبارت دیگر کارخانه دار به هر میزان، امکانات و تجهیزات بهره برداری مناسب و وسیع تری را جهت بهره تولید استاندارد در واحد صنعتی فراهم کند به همان میزان به ارزش  اعیانی کارخانه  و قیمت نهایی آن اضافه کرده است.

علاوه بر محیط اصلی کارخانه، از دیگر موارد ارزش گذاری ، محیط خارجی و به اصلاح " محوطه بیرونی" کارخانه است. ایجاد فضای سبز، حصار کشی یا دیوار کشی اطراف کارخانه، وجود امکانات رفاهی برای کارگران مانند غذاخوری ها و استراحتگاه های مربوط نیز از نکاتی است که در صورت رعایت و انجام آن می توانند برای کارخانه ارزش افزوده تولید کند.

در صورت نیاز به مشاوره ، حل اختلاف و پیگیری در زمینه ارزشگذاری انواع ساختمان، انواع معاملات ساختمانی و علت و تعیین میزان خسارت می توانید با کارشناسان دادگستری رشته ی راه و ساختمان تماس بگیرید