حسابداری برای صورت وضعیت های مالی نیاز به اطلاعات مالی بسیار دقیقی شامل اطلاع از میزان املاک و مستغلات، میزان درآمد های جاری، میان مدت و دراز مدت، پرداختی های جاری و بلند مدت، ارزیابی سهام و میزان ارزش تمام دارایی های خالص دارد. حسابداری در امور مربوط به تهیه ترازنامه برای مهاجرت نیز انجام میشود. این گونه حسابداری ها با توجه به اصول و قوانین مورد نظر کشور مهاجر پذیر اعم از ریز درآمد ها، ریز پرداخت ها، وام های جاری و وام های بلند مدت، میزان کل سرمایه، سرمایه در گردش و غیره ارائه می شود.
در ترازنامه مالی در نظر گرفتن موارد مذکور بسیار اهمیت خواهد داشت چرا که باید با اسناد و مدارک قابل استنادی درخواست مهاجرت صادر شود و از آن جا که پیچیدگیهای زیادی در خصوص انجام امور حسابداری وجود دارد معمولا حسابداران حرفهای و رسمی اقدام به انجام امور حسابداری و بعضا حسابرسی مینمایند.
ترازنامه مالی مهاجرت
جهت اثبات تمکن مالی کافی به دولت کشور های مهاجر پذیر از ارائه ترازنامه سالیانه و ماهیانه استفاده می شود. هر کشوری طرز نوشتار قانونی ترازنامه خود را دارد. ترازنامه مالی مهاجرت شامل اعلام میزان دارایی های عرصه و اعیان، املاک و شرکت های تجاری و میزان درآمد جاری و بلند مدت، میزان وام های دریافتی و سرمایه ثابت و سرمایه در گردش و پرداختی های ماهیانه و بلند مدت است.
ترازنامه مالی برای دریافت انواع ویزای مهاجرت الزامی است اما بسته به نوع مهاجرت معمولا از روشهای مختلفی برای تنظیم آن استفاده میشود. برای مثال برای دریافت ویزای سرمایه گذاری تراز مالی بیش از هر موضوع دیگری اهمیت خواهد داشت. همانطور که اشاره کردیم علاوه بر نوع ویزا کشورهای مختلف نیز استانداردهای خاصی برای ترازنامه در نظر میگیرند. برای مثال میتوانید در منوی سایت شرایط ترازنامه مالی کانادا، آمریکا، ترکیه و استرالیا را مطالعه نمائید.
حسابداری ترازنامه مالی
حسابداری ترازنامه مالی توسط کارشناس در وهله اول بررسی قوانین و نحوه استعلام دارایی ها است و در وهله دوم نوشتن و ارائه حساب مالی با استفاده از نرم افزار های حسابداری است. بخش عمده تهیه ترازنامه مالیاتی توسط حسابداری شرکت انجام می شود و سپس برای ارزیابی دقیق تر به کارشناس حسابرسی تسلیم می گردد وی وظیفه مطابقت ها و اطلاع از صحت داده را بر عهده دارد. موضوع حسابرسی را در یادداشت دیگری بررسی خواهیم نمود.
تهیه ترازنامه مهاجرت
کارشناس حسابداری معمولا لیست جامع از درآمدها و میزان دارایی ها در دسترس دارد. حال اینکه چگونه آنها را ارزیابی کرده و چگونه اعلام دارد که برای کشورهای اروپایی و امریکایی مهاجر پذیر مورد قبول واقع شود به شیوه نامه و قانون تجاری و مالیاتی کشور بستگی دارد. اغلب ترازنامه ها شامل اطلاعات و محاسبات دقیق هستند که اثبات می کند شخص دارای تمکن مالی کافی است و در صورت پذیرفته شدن سربار دولت استرالیا، انگلیس، آلمان و سوئد یا سایر کشورها نخواهد بود و با انجام کارآفرینی و سرمایه گذاری و امثالهم می تواند به توسعه اقتصاد کمک نماید. لذا جهت تهیه ترازنامه می توان از روش های ترسیمی با جدول و نمودار در نرم افزار کمک گرفت.
ترازنامه مالیاتی که برای کشور های مهاجر پذیر تهیه می شود، ابتدا توسط کارشناس حسابداری تهیه شده و در مواقعی ضروری مانند ارزیابی به کارشناس حسابرسی ارائه می دهد. در واقع ترازنامه مهاجرت توسط وکیل مورد پیگیری و بررسی قرار می گیرد.
ارائه گزارش کارشناسی در خصوص :
* ) ارزیابی و کارشناسی زمین ، ساختمان ، آپارتمان ، اراضی ، ابنیه ، مصالح ساختمانی توسط کارشناس رسمی دادگستری در کلیه استانها و معرفی کارشناس رسمی سایر رشته های مورد نیاز مقیم هر استان
* ) ارزیابی املاک و تهیه ترازنامه مالی مهاجرت ، اقامت دائم و سرمایه گذاری جهت ارائه به سفارتخانه های کانادا ، استرالیا و آمریکا ... به زبان انگلیسی با اخذ تاییدیه های کانون کارشناسان رسمی دادگستری و وزارت خارجه و قوه قضائیه
* ) نقشهبرداری ، مساحی و تعیین حدود و تعیین موقعیت
* ) تعیین حقوق کسب و پیشه و تجارت و سرقفلی
* ) رسیدگی به مقادیر کار و صورت وضعیت ساختمان
* ) تطبیق نقشههای ساختمانی با وضعیت محل و بنا
* ) رسیدگی به موارد اختلاف بین کارفرمایان و پیمانکاران و مشاورین
* ) رسیدگی و بررسی صورت وضعیت پیمانها و برآورد پروژه های عمرانی
* ) مطالعه پرونده ثبتی و پیاده نمودن پلاک مورد نظر و تشخیص حدود
* ) تشخیص حدود ثبتی و ارائه نظر در مورد اختلافات ثبتی و تفکیک و افراز املاک
* ) نقشهبرداری و پیاده کردن محدوده املاک بر روی نقشههوائی
* ) تهیه نقشه برای املاک فاقد طول و ابعاد جهت ارائه به دفاتر شهرداریها
* ) بررسی و تعیین میزان خسارت و علت خسارت و قدمت املاک
* ) برآورد هزینه های اجرا و تعیین و تعدیل اجاره بهاء
******************************