نقشه برداری در زمینه های مختلف از جمله احداث راه ها، خطوط انتقال نیرو و آب ، احداث تونل و مترو و غیره کاربرد بسیاری دارد. برای اجرای یک پروژه موفق، به یک نقشه و برنامه ریزی دقیق نیاز دارید. در واقع اولین چیزی که در شروع یک پروژه باید به آن توجه کرد، نقشه برداری است.
سازهها و اسکلتهای ساختمانی بدون وجود نقشه بردار قابلیت اجرائی ندارند و از طرف دیگر انجام یک پروژه عمرانی نیز به همین ترتیب خواهد بود. علاوه بر این پروژههای دیگر عمرانی چون راهسازیها توسط شرکتها و پیمانکارهای مختلف با کمک نقشه برداران انجام میشود.
از سوی دیگر باید به اهمیت نقشههای یو تی ام اشاره کرد. نقشههای utm در موارد مختلفی چون دریافت اسناد و جانمایی و دریافت پلاک ثبتی اهمیت خواهند داشت که کارشناسان ما به تعرفههای دولتی و هزینههای مناسب اقدام به انجام این امور خواهند کرد.
در موارد دیگری نیز ممکن است بعد از انجام بسیاری از پروژهها نیاز به نقشه بردار وجود داشته باشد. برای مثال اجرای نادرست یک پروژه ساختمانی و طرح دعوی علیه پیمانکار و یا دفاع پیمانکار از طرح خود با گزارش رسمی کارشناس نقشه برداری صورت خواهد گرفت. و یا در دعاوی مربوط به املاک و امور ثبتی نیز کارشناسان ما صلاحیت اظهار نظر و ارائه گزارش رسمی به سازمانها و محاکم مربوطه را در اختیار دارند.
در خدماتی که برای ارائه سازمانها ارگانها وزارتخانهها برداریها تهیه میشود میبایست کاملترین مجموعه مستندات تهیه و ارائه شود چون در ادارات فرصت زیادی برای توضیح مستندات لازم وجود ندارد پرسنل ادارات به اعلام عنوان آن خدمت اکتفا مینماید به عنوان مثال هدف است گفتن نقشه یوتیام این است که کارشناس مجموعه کاملی از نقشههای حدود اربعه جانمایی یک دوهزارم و همچنین کروکی یک پانصدم ارائه نماید، پس مراجعین محترم پس از اطمینان است اینکه با کدام مجموعه کارشناسی قصد همکاری دارند نسبت به دریافت مشاوره تلفنی و سوال و سوال از کارشناس در خصوص هزینه کاملترین مستندات کارشناسی اقدام نمایید علت این امر ممانعت از بلاتکلیفی و سردرگمی در ادامه رسیدگی به پرونده در آن سازمان میباشد چون اصرار بر ارائه محدوده مدارک لازم در ابتدا هزینه کمی دارد ولی بروز نقص و تکمیل آن در آینده نه تنها باعث صرف زمان زیاد میشود بلکه هزینه بسیاری را نیز متحمل مینماید
تعریف نقشه برداری و اهداف آن
به گرد آوری اطلاعات زمین، با توجه به اهداف و خصوصیات کاربردی نقشه، نقشه برداری می گویند. نقشه برداری هدف و کاربرد های مختلفی دارد. دو نوع نقشه برداری وجود دارد:
- نقشه برداری تک منظوره : مثلا نقشه توزیع جمعیت، نقشه های آماری، نقشه های خاک شناسی و …نمونه هایی از نقشه برداری تک منظوره می باشند که برای ارایه منظور خاصی تهیه می شوند.
- نقشه برداری چند منظوره: نقشه هایی که برای اهداف گوناگون و حتی کاربران مختلفی ساخته می شوند. مانند نقشه های توپوگرافی و یا داده ها.
انواع نقشه برداری
- نقشه برداری آبی یا آبنگاری هیدروگرافی: معمولا برای انجام امور پروژههای دریایی در دریاها و اقیانوسها و همچنین مواردی صورت میگیرد.
- نقشه برداری هوایی: برای راهسازی، هواشناسی، کشاورزی و… از نقشه برداری هوایی استفاده میشود.
- نقشه برداری زیرزمینی: برای نشان دادن مسیر تونلها، متروها و دیگر راهها و کانالهای زیرزمینی استفاده می گردد.
- نقشه برداری ساختمانی: برای امور مختلفی چون ساخت و ساز و همچنین بازسازی و نوسازی صورت می گیرد. علاوه بر این در خاک برداری و خاک ریزی و کنترل پروژه هم از این نوع نقشه برداری استفاده خواهد شد.
- نقشه برداری شهری: موقعیت خیابانها، منازل، مخازن آب و پارکها روی این نوع نقشه نمایش داده می شود.
- نقشه برداری توپوگرافی: در بسیاری از موارد نیاز است تا برای انجام اموری چون ساخت و ساز و جاده سازی و غیره میزان پستی و بلندی زمین مشخص گردد که معمولا این نقشهها را توپوگرافی مینامند.
- نقشه برداری مسیر: این نقشه، مسیر انواع راهها روی زمین را نمایش می دهد.
- نقشه برداری ثبت املاکی (کاداستر): نقشههای یو تی ام که برای مشخص کردن حدود مالکیت اشخاص و تفکیک اراضی استفاده می گردد.
- نقشه برداری نظامی: برای تهیه نقشههای تاکتیکی استراتژیکی و تنظیم تیر توپخانه و… مورد استفاده قرار می گیرد.
کاربرد نقشه برداری در ساختمان سازی
نقشه برداری در تمام مراحل ساختمان سازی کاربرد دارد. اجرای پروژههای معماری و ساختمانی در همه حوزهها اعم از مسکونی و تجاری و یا پروژههای زیر ساختی نیازمند نقشه برداری هستند.
- مراحل طراحی و مطالعاتی : در این مرحله کارشناس نقشه بردار یک نقشه دقیق از زمین موجود که وضعیت ملک اعم از حدود زمین و تناسب آن با املاک همسایه و همچنین مقیاسهای مختلف که در ساخت و ساز تاثیر گذار خواهند بود را ارزیابی میکند.
- مراحل خاکبراری و پایدارسازی: نوعی مدل سازی در این مرحله صورت میگیرد که به پیمانکاران و کارفرما برای انجام امور خاکبرداری کمک میکند تا هر گونه احتمال خطری در خصوص ریزشها را متوجه شوند.
- مراحل اجرای سازه و اسکلت : در این مرحله به کمک نقشه بردار می توان تمام اطلاعات لازم در خصوص ساختمان را اجرا درآورد. و از هرگونه جابجایی و پیچش در ستون ها و دیوارهای برشی پیشگیری نمود.
بنابراین نقشه برداری در حال حاضر در بسیاری از مسائل مختلف امور ساختمانی، امور ملکی، اسناد و نقش دارد و نقشههای utm نیز کاربرد بیشتری نسبت به سایر نقشهها در این زمینه دارند. در صورت نیاز به نقشه بردار و یا ارائه گزارش رسمی در خصوص نقشه برداری میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید.
* ) ارزیابی و کارشناسی زمین ، ساختمان ، آپارتمان ، اراضی ، ابنیه ، مصالح ساختمانی توسط کارشناس رسمی دادگستری در کلیه استانها و معرفی کارشناس رسمی سایر رشته های مورد نیاز مقیم هر استان
* ) ارزیابی املاک و تهیه ترازنامه مالی مهاجرت ، اقامت دائم و سرمایه گذاری جهت ارائه به سفارتخانه های کانادا ، استرالیا و آمریکا ... به زبان انگلیسی با اخذ تاییدیه های کانون کارشناسان رسمی دادگستری و وزارت خارجه و قوه قضائیه
* ) نقشهبرداری ، مساحی و تعیین حدود و تعیین موقعیت
* ) تعیین حقوق کسب و پیشه و تجارت و سرقفلی
* ) رسیدگی به مقادیر کار و صورت وضعیت ساختمان
* ) تطبیق نقشههای ساختمانی با وضعیت محل و بنا
* ) رسیدگی به موارد اختلاف بین کارفرمایان و پیمانکاران و مشاورین
* ) رسیدگی و بررسی صورت وضعیت پیمانها و برآورد پروژه های عمرانی
* ) مطالعه پرونده ثبتی و پیاده نمودن پلاک مورد نظر و تشخیص حدود
* ) تشخیص حدود ثبتی و ارائه نظر در مورد اختلافات ثبتی و تفکیک و افراز املاک
* ) نقشهبرداری و پیاده کردن محدوده املاک بر روی نقشههوائی
* ) تهیه نقشه برای املاک فاقد طول و ابعاد جهت ارائه به دفاتر شهرداریها
* ) بررسی و تعیین میزان خسارت و علت خسارت و قدمت املاک
* ) برآورد هزینه های اجرا و تعیین و تعدیل اجاره بهاء
(مساحی-تفکیک-نقشه های مورد نیاز جهت شهرداری و اداره ثبت و جهاد و دیگر ارگانها ممهور به مهر نظام مهندسی و کارشناس رسمی دادگستری- انجام عملیات نقشه برداری در تونل-ایجاد شبکه های GPS-تعیین احجام عملیات خاکی-GIS
کارشناسان نقشه بردار با بیش از 10 سال سابقه کار در شرکتهای مهندس مشاور پایه یک آشنا به سازه های صنعتی - آبی-برقی-ساختمانی و دارای سابقه کاری در زمینه GIS همراه با توتال استیشنهای دقیق و پیشرفته وGPSرادیودار دو فرکانسه آماده همکاری با شرکتها به صورت اکیپ روز یا پیمانی -- نقشه های تحویلی بنا به خواست کارفرما با مهر نظام مهندسی و یا کارشناس رسمی دادگستری ویا شرکت نقشه برداری قابل تحویل میباشد.