بررسی منابع مورد نیاز آزمون کارشناسان رسمی دادگستری
کارشناسان رسمی دادگستری یک فعالیت حرفه ای محسوب می شود که سابقه ای بیش از هفتاد سال در کشور ما دارد. هر ساله پرونده های زیادی در موضوعات مختلف تشکیل میشوند که جزئیات آن ها نیازمند بررسی توسط یک کارشناس متخصص دارد. از این رو می توان گفت فلسفه وجود کارشناس رسمی دادگستری پیچیدگی پرونده ها و نیاز به حضور یک متخصص برای اجرای هر چه بهتر عدالت و تسریع در امور اختلافی دادگاههاست.
همواره افراد زیادی علاقمند به فعالیت در این حوزه هستند و معمولا هر دو سال یکبار در آزمون مرتبط با این رشته شرکت میکنند و امتحان میدهند. یکی از مهم ترین دغدغه های شرکت کنندگان موضوع منابع امتحانی است. اینکه چه کتابهایی باید به عنوان منابع آزمون کارشناسان رسمی دادگستری خوانده شود ذهن علاقمندان و متاقضیان را درگیر میکند. در این یادداشت مطالبی را پیرامون کتابهای امتحانی کارشناس رسمی دادگستری به صورت کلی طرح خواهیم کرد و نکاتی را عنوان میکنیم که هر داوطلب باید به آن آگاه باشد.
برخی از موسسه ها و انتشارات اقدام به نگارش کتاب هایی به عنوان منابع آزمون کارشناسان دادگستری کرده اند. این منابع در واقع چکیده ای از مطالبی است که در منابع اصلی هر رشته وجود دارد و با توجه به سابقه آزمون ها مهم تر تشخیص داده شده اند. علاوه بر این کتاب ها برخی گرداوری ها نیز در مورد سوالات آزمون انجام شده است و در کارهای مهمتر حتی نمونه سوالاتی جهت آمادگی بیشتر در این سنجش نیز طراحی کرده اند.
این منابع راهنمای خوبی برای داوطلبان است چرا که سعی شده است با بررسی نمونه سوالات و همچنین استفاده از تجربه کسانی که در این آزمون شرکت کرده اند نگارش شود. برای مثال نمونه سوالات آزمون سالهای 82 تا 96 را بررسی کرده اند و با تحلیل آن، خلاصه ای از مهم ترین منابع را ارائه داده اند.
اما سوالات این آزمون از کجا طرح میشوند؟ بسیاری از داوطلبان علاقمند هستند تا منابع اصلی را مطالعه کنند. سوالات آزمون حتما باید از کتابهای دانشگاهی طرح شود و متاقضیان هر رشته نیز باید به کتب دانشگاهی حوزه تخصصشان مراجعه کنند. بنابراین گزینش سوالات از کتابهای درسی متقاضیان خواهد بود.
بهتر است داوطلبان به علاوه بر کتاب های کمک درسی منابع اصلی را نیز مطالعه کنند چرا که هم در حین آزمون ممکن است با سوالات مفهومی و تشریحی رو به رو شوند که در کتاب های مذکور درباره آنها مطلب چندانی وجود نداشته باشد و هم بعد آزمون کمک شایانی به افزایش اطلاعات داوطلب خواهد کرد بنابراین ممکن است مطالب خلاصه و چکیده برای آنها نامفهوم و یا حتی نابسنده باشد.
نکته بسیار مهمی که در مورد منابع امتحان کارشناسان رسمی دادگستری وجود دارد، عدم شباهت آن به آزمون ها و امتحانات تحصیلی است. با یک مثال این موضوع را توضیح دهیم، مثلا در کنکور دکتری افراد کتاب های مهمتر و احتمالا سنگین تری را نسبت به دوره کارشناسی مطالعه میکنند اما در این آزمون چنین نیست. متقاضیان نباید تصور کنند با مطالعه کتب دوره کارشناسی ارشد و یا دکتری حتما شانس بیشتری برای موفقیت دارند چرا که منابع بسیار پراکنده بین همه دوره ها هستند.
بنابراین اولین قدم برای موفقیت در این آزمون انتخاب درست منابع هر رشته است. از آن جا منابع مشخصی برای این آزمون ها به صورت رسمی اعلام نمی شود، متقاضیان باید از افراد موفق در این امتحان مشاوره بگیرند و یا تکنیک هایی که در یادداشت بررسی نمونه سوالات آزمون آورده ایم را برای پیدا کردن منابع اصلی به کار ببرند.
در مطالب مربوط به سایتهای کارشناس رسمی دادگستری میتوانید بهترین منابع مربوط به هر رشته و همچنین پرتکرار ترین مواردی که در این گزینش استفاده شده است را به صورت رایگان دریافت کنید.