مقالات سایت
دسته بندی مقالات
مقالات سایت
دسته بندی مقالات

 کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری

شرایط لازم برای قبولی در آزمون کارشناسان رسمی دادگستری

حضور کارشناسان رسمی دادگستری برای کمک به مراجع قضایی در زمینه‌های تخصصی موضوع جدیدی نیست. کارشناسان مذکور از سال 1317 کار خود را زیر نظر قوه قضائیه آغاز نمودند و در پرونده‌های اختلافی که در اختیار قوه قضاییه قرار می‌گرفت، نظرات کارشناسی خود را به مراجع قضایی اعلام می‌کردند. از آنجا که این عنوان، به معنای حقیقی کلمه نیازمند افراد توانمند و ماهر در حوزه‌های مختلف تخصصی است، افرادی که به عنوان کارشناس رسمی دادگستری فعالیت می‌کنند، باید بتوانند شرایط لازم برای فعالیت با این عنوان را کسب نمایند.

افراد برای اینکه بتوانند در امتحان کارشناسان رسمی دادگستری شرکت کنند و حائز نمره قبولی شوند، باید وجود دو دسته از شرایط در آنها محرز گردد. یک دسته از این شرایط مربوط به قبل از آزمون کارشناسان رسمی دادگستری و مخصوص ورود به آن است و دسته دیگر شرایطی است که فرد باید در حین گذراندن روند جذب به عنوان کارشناس رسمی دادگستری کسب نماید.

شرایط قبل از سنجش مربوط به شرط حداقل سن(24 سال)، حداقل 5 سال سابقه کار فعالیت در رشته تحصیلی مرتبط (رشته تحصیلی باید جزو رشته‌های تحصیلی مورد نیاز باشد) یا 15 سال سابقه کار در رشته تحصیلی غیرمرتبط (زیرا فارغ التحصیلان برخی از رشته‌ها ممکن است کم باشند یا اصلاً رشته دانشگاهی برای آن تخصص وجود نداشته باشد)، تابعیت  جمهوری اسلامی ایران، داشتن حداقل مدرک کارشناسی از دانشگاه‌های معتبر داخلی و دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم یا بهداشت و افراد دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا در صورتی که مدرک کارشناسی غیرمرتبط داشته باشند، قابل پذیرش نخواهند بود.

آقایان متقاضی این امتحان، باید برای شرکت در امتحان و قبل از دریافت پروانه کارشناسی دارای کارت پایان خدمت یا معافیت دائم باشند. در زمینه کاری خود، سوء شهرت نداشته باشند یا محکوم به انفصال از مشاغل کارشناسی نشده باشند. متقاضیان شرکت در آزمون کارشناسان رسمی دادگستری نباید سوء پیشینه مؤثر کیفری داشته باشند یا از حقوق اجتماعی خود محروم شده باشند. یکی از نکات هم آن است که این گزینش توسط دو مرجع شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز امور مشاوران، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه برگزار می‌گردد و افراد باید فقط در یکی از این دو مرجع و فقط در یک رشته فعالیت کنند.

همچنین برای انجام امور کارشناسی فقط متقاضیان بومی استان و حوزه قضایی پذیرفته خواهند شد. منظور از بومی کسی است که تا پنج سال قبل از این سنجش، در استان مورد نظر امتحان سکونت داشته باشند یا اینکه دوره متوسط خود را در استان مورد تقاضا گذرانده باشند. را پس از احراز این شرایط، نوبت به شرایط بعد از آزمون و تأیید صلاحیت کارشناس می‌رسد. فرد باید بتواند با پاسخ‌دهی به سؤالات آزمون کارشناسان رسمی دادگستری در امتحان کتبی پذیرفته شود و حد نصاب لازم را در مصاحبه عمومی و تخصصی کسب نماید.

پس از قبولی در آزمون کارشناسان رسمی دادگستری، فرد باید بتواند شرایط مربوط به گزینش عقیدتی را نیز بگذارند و وارد مرحله کارآموزی شود. در این مرحله کارشناس زیر نظر کارشناسان ماهر و توانمند فعالیت خواهد کرد و مهارت‌های مهم و اساسی مربوط به حوزه کارشناسی خود را خواهد آموخت. پس از گذراندن تمامی مراحل مربوط به نحوه جذب و گزینش کارشناسان رسمی دادگستری و کسب شرایط لازم برای قرارگیری در این سمت فرد می‌تواند با این سمت به جامعه خدمت کند.

قرار گرفتن در این سمت، با توجه به حساس بودن موقعیت و اظهار نظر در مراجع قضایی و اهمیت داشتن نظر فرد در پرونده‌های اختلافی و قضایی مختلف، نیازمند داشتن شرایط اخلاقی و همچنین تعهد نسبت به رعایت اصل صداقت و درست‌کاری است. به همین خاطر یکی از مراحل پس از آزمون، بررسی قابلیت‌ها و صلاحیت‌های اخلاقی متقاضی است. کارشناس قبل از اظهار نظر باید تمامی جوانب را در نظر بگیرد و دقیق‌ترین و بهترین نظر کارشناسی را ارائه نماید.

برای دریافت راهنمای آزمون، سوالات آزمون کتبی و همچنین سوالات مربوط به مصاحبه عمومی و تخصصی به صورت کاملا رایگان می‌توانید به لینک آزمون رسمی کارشناسان رسمی دادگستری مراجعه کنید. این وب سایت قابلیت ارائه مشاوره در زمینه مواد امتحانی و همچنین چگونگی مطالعه منابع امتحان را دارد و برای دریافت این مشاوره‌ها می‌توانید با شماره تماس‌های مندرج در وب سایت تماس حاصل فرمایید. در این وب سایت با بهره گیری از بهترین کارشناسان رسمی دادگستری این امکان فراهم شده است که متقاضیان آزمون بتوانند بهترین نتایج ممکن را در این امتحان کسب نمایند.

No Internet Connection