مقالات سایت
دسته بندی مقالات
مقالات سایت
دسته بندی مقالات

 کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری

نحوه کارآموزی کارشناسان رسمی دادگستری

متقاضیان آزمون کارشناسان رسمی دادگستری پس از طی نمودن مراحل اول و دوم آزمون که شامل امتحان کتبی و مصاحبه عمومی و تخصصی می‌شود، در صورتی که در این مراحل پذیرفته شوند، برای ادامه مسیر رسیدن به تخصص کارشناسی رسمی دادگستری و خدمت به آحاد جامعه با ارائه نظرات کارشناسی در مراجع قضایی، باید مراحل تأیید صلاحیت اخلاقی و  مرحله کارآموزی کارشناسان رسمی دادگستری که توسط شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری در نظر گرفته شده است، طی کنند.

کارآموزان به دو دسته تقسیم می‌شوند، آن دسته از کارشناسانی که از طریق آزمون مرکز امور مشاوران، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه وارد مرحله کارآموزی می‌شوند و افرادی که از طریق امتحان کانون کارشناسان رسمی دادگستری (شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری) قرار است مرحله کارآموزی را طی کنند. بر اساس دستورالعمل کارآموزی کارشناسان رسمی دادگستری، گروه اول موظف به طی این دوره به مدت شش ماه هستند و گروه دوم باید دوره یک‌ساله را پشت سر بگذارند.

این دوره زیر نظر یک کارشناس رسمی دادگستری که حداقل ده سال در رشته مذکور فعالیت کارشناسی رسمی انجام داده باشد، انجام می‌شود. چنانچه کارآموز نتواند این دوره با موفقیت به اتمام برساند، هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری تصمیمات مقتضی را اتخاذ خواهد کرد. در صورت این یک سال یا شش ماه، کارشناس راهنما باید هر سه ماه گزارش‌های لازم در مورد عملکرد کارآموز را به کانون ارائه دهد.

کارآموز مذکور در طول دوره کارآموزی خود موظف است که برنامه‌های عملی و آموزشی کارشناس راهنما را اجرا کند و بتواند در زمینه‌های مختلف مرتبط با رشته، مهارت‌های لازم را کسب نماید. مطالب کارآموزی کارشناسان رسمی دادگستری در قالب قوانین و مقررات کارشناسی رشته مربوطه و همچنین امور عملی مانند انجام کارشناسی‌های ارجاعی از مراجع قضایی و متفرقه به کارآموز ارائه می‌گردد.

کارآموز با حضور پررنگ در پرونده‌های کارشناسی و ارائه نظرات خود در آنها، مباحث مختلف مرتبط با صلاحیت‌های خود در آینده را آموزش می‌بیند و در کنار این  آموزش‌های عملی، پرونده‌های قبلی بررسی‌شده توسط کارشناس را مطالعه می‌کند تا بتواند اطلاعات جامعی از نحوه بررسی و نظردهی به مراجع قضایی را آموزش ببیند. کارشناس حتی نحوه حضور در مراجع قضایی را به کارآموز آموزش می‌دهد.

کارشناس راهنما موظف است که دو بار در ماه کارآموز را به مراجع قضایی ببرد و با فضای حاکم بر این جلسات و همچنین نحوه ارائه نظرات در این محاکم آشنا شود. در کنار کارشناس راهنما، کانون‌ها هم باید در زمان کارآموزی کارشناسان رسمی دادگستری، کلاس‌های مرتبط با رشته را برگزار کنند و مطالبی مانند نحوه نگارش مطالب حقوقی و فنی رشته مربوطه، تکالیف و مسئولیت‌های کارشناسی، مطالب کلی حقوقی مرتبط با کارشناسی و آشنایی با مراجع قضایی، قانون آیین دادرسی مدنی و کیفی به کارآموزان تدریس کنند.

کانون‌های کارشناسان رسمی دادگستری می‌توانند در ازای ارائه آموزش و بر اساس صلاح‌دید مجمع عمومی، از کارآموزان مبالغی را دریافت کنند. در پایان دوره کارآموزی، کارآموز موظف است از مطالبی که در این مدت از کارشناس راهنما آموخته است، در قالب یک کتابچه با عنوان گزارش کارآموزی تهیه کند و به کارشناس راهنما ارائه کند. کارشناس مذکور در پایان دوره،  نظر خود را به کانون مربوطه اعلام می‌کند و پس از طی مراحل اداری و تشکیل کمیسیون‌های مشورتی، صلاحیت کارآموز تأیید می‌گردد. پس از آن کارآموز باید برای حضور در مراسم اتیان سوگند که با حضور رئیس دادگستری استان برگزار می‌گردد، شرکت کند.

سایت ما تلاش‌ کرده است که نمونه گزارش‌های کارآموزی و همچنین دستورالعمل‌های مربوطه برای تهیه گزارش کارآموزی کارشناسان رسمی دادگستری را از طریق این لینک در اختیار قرار دهد. همچنین نظام‌نامه کارآموزی کارشناسان رسمی دادگستری به صورت کامل در این لینک قرار گرفته است که کاربران عزیز می‌توانند برای کسب اطلاعات کامل در رابطه با گزارش کارآموزی کارشناسان رسمی دادگستری به سایت ما مراجعه نمایند.

No Internet Connection