تحلیل نتایج آزمون کارشناسان رسمی دادگستری
نتایج آزمون کارشناسان رسمی دادگستری معمولا بین دو تا سه ماه بعد از آزمون اعلام میشود. شرکت کنندگان میتوانند با مراجعه به سایت کارشناسان قوه قضائیه و یا مرکز امور وکلا و وارد کردن کد ملی و شماره شناسنامه خود از وضعیت قبولی خود اطلاع یابند.
بسیاری از داوطلبان بعد از آزمون دلهره و اضطراب زیادی برای اطلاع از نتایج امتحان خود دارند و تلاش میکنند تا حداقل از لحاظ ذهنی جوابی برای این موضوع داشته باشند. بهترین راه برای پایان دادن به این دلهره اطلاع یافتن از نتایج آزمون سالهای گذشته است. مثلا اگر شما در آزمون سال 96 شرکت کرده اید بهتر است سری به نتایج آزمون سال 94 هم بزنید و با مشاهده نتایج آن احتمال قبولی خود را تخمین بزنید.
راه دیگر مشورت گرفتن از افرادی است که در این آزمون شرکت کرده اند. آنها با توجه به نتایج آزمون خود میتوانند احتمال موفقیت یا عدم موفقیت شما را تا حد زیادی پیش بینی کنند.
همچنین داوطلبانی که در حال آمادگی برای آزمون کارشناسان هستند میتوانند کارنامه آزمون کارشناسان رسمی دادگستری متقاضیان سالهای گذشته و یا تصویری از نتایج این آزمون را بررسی کنند تا از میزان آمادگی خود مطلع شوند. معمولا داوطلبان با نمونه سوالات مختلف خود را ارزیابی میکنند این ارزیابی اگر همراه با مقایسه نتایج باشد کمک بیشتری به داوطلب خواهد کرد. در صورتی که بتوان به نتایج بیشتری دسترسی پیدا کرد میتوان حتی نقاط ضعف و قوت هر رشته را نیز بررسی کرد و همچنین اطلاعات مفیدی در خصوص منابع امتحانی و میزان دشواری هر بحث پیدا کرد.
نتایج آزمون بر حسب تعداد ظرفیتی که در دفترچه اعلام شده بود مشخص میشود و افراد با توجه به رقبایشان قبول یا رد میشوند بنابراین میزان درصد خاصی برای قبولی در این آزمون و گزینش وجود ندارد و این شرکت کنندگان هستند که تعیین کننده قبولی با حد نصاب های مختلف می شوند.
قبولی در آزمون کارشناسان دادگستری به صورت قطعی خبر از گزینش داوطلب را نمیدهد آنها باید مرحله دوم که مصاحبه و گزینش میباشد را نیز بگذرانند به همین دلیل ممکن است بسیاری در مرحله بعد نتوانند نظر گزینش کنندگان را جلب کنند.
برای مرحله مصاحبه و گزینش کارشناسان رسمی دادگستری نیز وقت و مکان خاصی را تعیین میکنند و داوطلبان باید اصل مدارکی که در حین ثبت نام بارگذاری کرده اند را به همراه داشته باشند.
داوطلبان دغدغه زیادی در خصوص گزیش مرحله دوم کارشناس رسمی دادگستری دارند. این مرحله اصطلاحا گزینش عقیدتی میگویند. نظر داوطلبانی که در این مرحله شرک کردهاند بسیار متفاوت است بعضی از آسان بودن این مرحله صحبت میکنند اما افراد دیگری از ریز بینی مصاحبه کنندگان صحبت میکنند.
سوالاتی که در این خصوص مطرح می شود عموما سوالاتی شرعی است که در مصاحبههای دیگر نیز پرسیده می شود و متقاضیان باید جزئیات این احکام را به خوبی بدانند. قرآن خوانی، و احکام نماز معمولا در همه مصاحبه ها مشترک و توصیه میکنیم شرکت کنندگان حتما یک توضیح المسائل را به صورت دقیق مطالعه کنند.
نتیجه این گزینش حین مصاحبه مشخص میشود و نیازی نیست داوطلبان دغدغه چندانی برای این موضوع داشته باشند. همانطور که گفتیم اطلاعات مناسب در خصوص مسائل دینی و احکام شرعی به راحتی نتیجه قبولی را برای شما در گزینش کارشناسان رسمی دادگستری به ار مغان میآورد.
معمولا یک وقت معین نیز برای اعتراض به نتایج آزمون کارشناسان رسمی دادگستری مشخص می کنند که داوطلب میتواند اعتراض خود را صرفا به صورت پستی به دبیر خانه مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه ارسال کنند.
داوطلبان میتوانند اخبار مربوط به نتایج هر آزمون، میزان ظرفیتها وشرایط امتحانی و نمونه کارنامههای مورد نیاز خود، مسائل و پاسخنامههای تستی و تشریحی، راهنمای مصاحبه عمومی و گزینش در هر رشته را در سایتهای کارشناسان رسمی دادگستری به صورت رایگان در قالب فایلهای jpg، word وpdf دانلود و دریافت نمایند.