مقالات سایت
دسته بندی مقالات
مقالات سایت
دسته بندی مقالات

 کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان

مهندسی راه و ساختمان یکی از مشاغلی است که به امور طراحی، نگهداری و ساخت سازه‌های مصنوعی و طبیعی شامل جاده‌ها، پل‌ها، کانال‌ها، سدها و ساختمان‌ها می پردازد. تأسیسات ساختمانی شامل بخش های سرماشی و گرمایشی می باشد. در حوزه بخش تأسیسات سرمایشی، سرمایش ساختمان‌ها از طریق سیستمهای سرمایشی چیلرها، پکیج‌های مستقل، اسپیلت و غیره صورت می گیرد. هم چنین تأسیسات گرمایشی و حرارتی دیگ‌های بخار، سیستم‌های اطفاء حریق، تأمین آب گرم ساختمان‌ها و موارد دیگر با توجه به نوع اقلیم در هر منطقه‌ای یکی از بخش‌های سرمایشی و گرمایشی محسوب می شوند.

پشتیبانی و نگهداری در ارزیابی تاسیسات ساختمانی

کیفیت تاسیسات ساختمانی بسیار اهمیت دارد. در واقع بخش عمده ایی از سرمایه اولیه ساخت ساختمان، مربوط به تاسیسات می باشد. خدمات پشتیبانی و نگهداری از تاسیسات ساختمانی نقش مهمی در آسایش ساکنین دارد. در واقع زمانی که در فصل زمستان، همیشه آب گرم و فشار آن خوب باشد، ساکنین احساس آرامش بیشتری خواهند داشت. نظارت بر تاسیسات توسط کارشناس رسمی دادگستری تاسیسات ساختمانی انجام می شود که شامل موارد زیر است:

  • ارزیابی و رسیدگی به امورآسانسورها و پله‌های برقی
  • ارزیابی و رسیدگی به تأسیسات آب و فاضلاب و تأسیسات پمپاژ ساختمانی و شهری
  • ارزیابی و رسیدگی به تأسیسات گرمایشی و سرمایشی ساختمان‌ها
  • ارزیابی و رسیدگی به تأسیسات و تجهیزات سردخانه‌ها
  • ارزیابی و رسیدگی به تأسیسات الکتریکی ساختمان‌ها
  • ارزیابی و رسیدگی به تأسیسات تولید و توزیع بخار و هوای فشرده
  • ارزیابی و رسیدگی به تأسیسات سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق ساختمان‌ها
  • تعیین اجاره‌بها و اجرت‌المثل و حق الامتیاز
  • رسیدگی به اختلاف فی‌مابین پیمانکاران و مشاوران و کارفرمایان در امور تخصصی
  • رسیدگی و ارزیابی تأسیسات و لوازم خاص

نحوه رسیدگی به تخلف‌ها در ارزیابی تاسیسات ساختمانی

  • زمانی که ساخت بنایی برخلاف اصول شهرسازی، اصول فنی یا اصول بهداشتی قید شده در پروانه باشد، شهرداری موضوع را در کمیسیون متشکل از نماینده وزارت کشور (با انتخاب وزیر کشور)، یکی از قضات دادگستری و یکی از اعضای شورای شهر (با انتخاب شورای شهر) مطرح می کند.
  • بعد از وصول پرونده، به ذی‌نفع اعلام می‌کنند که ظرف مدت 10 روز باید توضیحاتی را به صورت کتبی ارسال کند.
  • بعد از به پایان رسیدن زمان تعیین شده، کمیسیون باید موضوع را با حضور نماینده شهرداری که بدون حق رأی برای ادای توضیح شرکت می‌کند، در عرض مدت زمان یک ماه تصمیم مقتضی برحسب مورد را اتخاذ نماید.
  • اگر شهرداری از ادامه فعالیت ساخت ساختمان بدون پروانه جلوگیری ‌کند، در این صورت مالک یا سازنده باید حداکثر در طی یک هفته از زمان جلوگیری از ساخت بنا ، موضوع را در کمیسیون مطرح کرده و در صورتی که این امر انجام نشود، کمیسیون به تقاضای ذی‌نفع رسیدگی خواهد کرد.
  • اگر نظر کمیسیون به قلع تمام یا قسمتی از بنای ساخته شده باشد، مدت زمان محدودی برای اقدامات لازم تعیین می‌شود.
  • سازمان شهرداری باید در اسرع وقت تصمیم اتخاذ شده را به مالک بنا ابلاغ نماید.
  • اگر مالک بنا، در مدت زمان تعیین شده اقدام به قلع بنا نکند؛ سازمان شهرداری، خود اقدام به قلع بنا کرده و هزینه آن را طبق ضوابط و مقررات آیین نامه اجرای وصول عوارض از مالک بنا دریافت خواهد کرد.

در صورت نیاز به کارشناس و یا نیاز به ارزیابی و ارائه گزارش رسمی در خصوص وضعیت تاسیسات ساختمانی می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید.

 

راه سازی، ساخت جاده ای با مقیاس های مشخص، برای رفت آمد وسایل نقلیه و یا روندگان است. عملیات راه سازی عبارت است از ساخت اساس، زیر اساس و رو ساز. سالانه پروژه‌های زیادی چون اتوبان‌ها، آزاد‌ راه‌ها، جاده‌های بین شهری و حتی خیابان کشی‌های شهری روستایی توسط شرکت‌های مختلف اجرا می‌شوند. معمولا برای انجام این پروژ‌ها قرارداد‌های راهسازی فی ما بین کارفرما که یک نهاد دولتی است و پیمانکاران منعقد می‌شود. دقت در انجام پروژه‌های راهسازی مستلزم در نظر گرفتن اصول راهسازی است. در صورتی که نقصی در این موارد صورت گیرد قاعدتا مشکلات عدیده‌ای ایجاد می‌شود به همین دلیل هم معمولا برای اجرا و یا ارزیابی پروژه‌ها راه سازی از کارشناسان راه و ساختمان استفاده می‌شود. در ادامه به بررسی مراحل مختلف در انجام یک پروژه راهسازی می‌پردازیم و در پایان هم اشاره کوتاهی به ارزیابی پروژه‌ها توسط کارشناسان خواهیم داشت.

مهندسی راه و ساختمان

راه سازی شناخت طرح و محاسبه زیر سازی و رو سازی راه ها است و از علومی مانند: مسیر یابی، عملیات خاکی، طرح هندسی، مشخصه های فنی راه و لایه های مختلف رو سازی، حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی استفاده می‌شود. در زیر به بررسی مراحل قدم به قدم راه سازی با توجه به اصول مهندسی راه و ساختمان می پردازیم.

در ابتدا باید یک نقشه توپوگرافی که تمامی مشخصات فیزیکی زمین را تهیه کرده، در اختیار باشد. این نقشه توپوگرافی باید دارای منحنی های میزان و مشخصات زمینی که جاده در آن ساخته می‌شود باشد. نوع زمین کوهستانی، دشتی یا تپه ماهوری می‌تواند باشد. بقیه مشخصات مربوط به جاده مانند: تعداد خط عبور در مسیر رفت و برگشت، سرعت طرح و شیب مجازی که جاده میتواند داشته باشد باید مشخص شود. نقشه کشی در پروژه‌های ساختمان و راه سازی بسیار اهمیت خواهد داشت به همین دلیل هم از دستگاه‌ای پیشرفته برای تعیین مختصات و یا حتی نقشه‌های هوایی برای تعیین مسیر هم استفاده می‌شود.

در مرحله دوم پرگار زنی باید انجام شود. شعاع مناسب را با توجه به مقداری که در مرحله قبل و شیب به دست آورده ایم ارزیابی کرده و سپس تمام طول جاده را با دایره هایی با شعاع محاسبه شده رسم می‌کنیم به طوری که کل مسیر را پوشش دهد.

این مرحله مهمترین مرحله در راه سازی است. شما خطوط شکسته را مشخص می‌کنید. برای مشخص کردن این خطوط نیاز است به موارد چندی دقت کنید، از جمله اینکه جاده باید تعداد شکستگی‌ها و انحنای کمیته داشته باشد و زاویه ای که مسیر را منحرف میکند باید در حداقل ترین مقدار خود باشد، قوس های مسیر را باید طراحی شوند. اگر به این موارد دقت شوددمی توان خطوط شکسته بهینه را به درستی طراحی کرد.

در این مرحله باید خط پروژه و پروفیل طولی را رسم کنیم. برای رسم پروفیل طولی باید یک منحنی دو بعدی طراحی کرد. بعد افقی این منحنی شامل فاصله از ابتدای جاده، و بعد عمودی آن شامل ارتفاع نقطه های زمین است. برای اینکه نقاط را بر روی منحنی مشخص کنیم باید فاصله بین نقاط را بر اساس نوع زمین که در مرحله اول توضیح دادیم در نظر بگیریم.

این مرحله رو سازی جاده و ترافیک قرار گرفته در آن را شامل میشود. رو سازی مرحله ای است که بر روی لایه آخر متراکم شده انجام میشود و شامل زیر اساس، اساس، یک لایه آسفالت یا بتن است. مقدار هر کدام از این موارد بر اساس محاسباتی به دست می آید که قبلا محاسبه شده است.

مرحله پنجم راه سازی با هدف افزایش مقاومت زمین در برابر فشاری است که از سمت لاستیک ماشین بر آن وارد می‌شود. در این مرحله نقاط عرضی باید رسم شود. برای رسم این نقاط به دو مورد باید توجه کرد:

اول این که برای محل هایی که دارای خاک برداری هستند آب رو های طولی رسم شود و دوم شیروانی هایی که برای خاک برداری رسم میکنید باید دارای شیب ملایم و کم باشد.

این مرحله آخر است و باید مقدار خاک برداری برای سطوحی که بالاتر از سطح نرمال زمین هستند، در این مرحله از راه سازی مشخص شود. مطالعات مسیر با توجه به کارهای انجام شده در مسیر یابی جهت امور فوق به صورت مشترک با واحد مطالعات مسیر راه انجام می‌شود.

ارزیابی پروژه‌های راهسازی

بنابراین ا با توجه به اصولی که توضیح دادیم ارزیابی یک پروژه راه سازی نیز بر اساس تطبیق با این شاخص‌ها صورت می‌گیرد. برای مثال در صورت نیاز به کارشناسی این پرو‌ژ‌ه‌ها کارشناسان ما در حوزه نقشه برداری ابتدا به شیوه تعیین مختصات توسط پیمانکاران می‌پردازند و یا در مرحله نهایی آن به ارزیابی نوع عایق بندی و آسفالت ریزی توجه می‌کنند. و یا در بسیاری از موارد نحوه زیر سازی در راه‌سازی که شاید مهم‌ترین بخش یک پروژه هم باشد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

 

ارائه گزارش کارشناسی در خصوص :

* ) ارزیابی و کارشناسی زمین ، ساختمان ، آپارتمان ، اراضی ، ابنیه ، مصالح ساختمانی توسط کارشناس رسمی دادگستری در کلیه استانها و معرفی کارشناس رسمی سایر رشته های مورد نیاز مقیم هر استان


* ) ارزیابی املاک و تهیه ترازنامه مالی مهاجرت ، اقامت دائم و سرمایه گذاری جهت ارائه به سفارتخانه های کانادا ، استرالیا و آمریکا ... به زبان انگلیسی با اخذ تاییدیه های کانون کارشناسان رسمی دادگستری و وزارت خارجه و قوه قضائیه
 
 
* ) ارزیابی و ارائه گزارش کارشناسی در خصوص املاک و دارائیهای متقاضیان گشایش اعتبارات اسنادی (LC) در بازرگانی و تجارت بین المللی ، واردات و صادرات ، ترهین ، وثیقه املاک جهت اخذ اعتبار از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری

* ) نقشه‌برداری ، مساحی و تعیین حدود و تعیین موقعیت
* ) تعیین حقوق کسب و پیشه و تجارت و سرقفلی
* ) رسیدگی به مقادیر کار و صورت وضعیت ساختمان
* ) تطبیق نقشه‌های ساختمانی با وضعیت محل و بنا
* ) رسیدگی به موارد اختلاف بین کارفرمایان و پیمانکاران و مشاورین
* ) رسیدگی و بررسی صورت وضعیت پیمانها و برآورد پروژه های عمرانی
* ) مطالعه پرونده ثبتی و پیاده نمودن پلاک مورد نظر و تشخیص حدود
* ) تشخیص حدود ثبتی و ارائه نظر در مورد اختلافات ثبتی و تفکیک و افراز املاک
* ) نقشه‌برداری و پیاده کردن محدوده املاک بر روی نقشه‌هوائی
* ) تهیه نقشه برای املاک فاقد طول و ابعاد جهت ارائه به دفاتر شهرداریها
* ) بررسی و تعیین میزان خسارت و علت خسارت و قدمت املاک
* ) برآورد هزینه های اجرا و تعیین و تعدیل اجاره بهاء

 

******************************
سید مهرداد جوادی
کارشناس رسمی دادگستری
exp-co1

No Internet Connection